Hlavní navigace

Jaké je pořadí srážek ze mzdy, pokud má zaměstnanec více exekucí?

17. 5. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Zaměstnanec má více exekucí. Jak správně zvolit pořadí exekučních srážek? Podnikatelé odpovídají podnikatelům v diskuzích na BusinessCenter.

Přehled daňových povinností v nadcházejícím týdnu a výběr z diskuzí tradičně přinášíme v BusinessCenter Bulletinu.

Daňový kalendář v nadcházejícím týdnu 20. května – 26. května

Dne 20. května 2019 je termín pro měsíční odvod daně z příjmu úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti.

Vzory šablon

TIP: Využijte pro podání daňového přiznání interaktivní šablony pro MS Excel

Daňové přiznání pro fyzické osoby s přehledy pro OSSZ a ZP. Daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob pro ty, kteří uplatňují paušální výdaje nebo vedou daňovou evidenci. Šablona obsahuje i účetní závěrku, přehledy pro správu sociálního zabezpečení a přehledy pro zdravotní pojišťovny. Šablona je připravena v neomezené a bezplatné verzi LIMIT, kterou můžete využít, pokud daňový základ nepřekročí částku 300 000 Kč. 

Daňové přiznání pro rok 2018 pro fyzické osoby (bez přehledů, Excel, XLS). Daňové přiznání s exportem XML obsahuje pouze daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob bez přehledů pro OSSZ a ZP a je tedy primárně určeno poplatníkům, kteří nepodnikají a nemají příjmy dle § 7 zákona o DzP. Šablona je připravena v neomezené verzi.

Přiznání k dani z příjmů fyzických osob (jen zaměstnání). Zjednodušené daňové přiznání pro fyzické osoby mající příjmy pouze ze zaměstnání v ČR. Šablona je připravena v neomezené a bezplatné verzi LIMIT.

Formulář pro výpočet daně z příjmů fyzických osob pro Excel (XLS). Šablona je pro výpočet daně a daňového zvýhodnění u daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků s možností exportu do XML.

Podobu a funkčnost šablony si můžete snadno ověřit v její omezené verzi zdarma. Všechna data se nikam neodesílají, zůstávají pouze ve vašem počítači.

Brand24

Veškeré šablony jsou připraveny ve formátu Microsoft Office. Stoprocentní funkčnost je garantována od verze 2007 na platformě Windows. 

Nové diskuzní fórum účetních

Jste účetní nebo daňový poradce a potřebujete rychle poradit v oblasti účetnictví a daní? Připojete se do velké komunity účetních a daňových poradců na BusinessCenter.cz. Zajistěte si odpovědi na své otázky prakticky ihned. Uložte si do záložek novou diskuzní komunitu

TIP: Potřebujete více šablon pro více subjektů? Jste účetní firma? Podívejte se na možnost zakoupit cenově zvýhodněný balíček nebo multilicenci.

Přečtěte si také: Stahujte nový formulář k DPH, staré formuláře už nejsou platné

TOP témata tohoto týdne na našem diskusním fóru

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).