Hlavní navigace

Jde do důchodu, ale chce normálně dále pracovat. Co to znamená pro účetní?

12. 7. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Zaměstnanec jde do starobního důchodu, ale chce dál pracovat. Je v tom problém? A co odvody? Podnikatelé odpovídají podnikatelům v diskuzích na BusinessCenter.

Přehled daňových povinností v nadcházejícím týdnu, vzory šablon a výběr z diskuzí tradičně přinášíme v BusinessCenter Bulletinu.

Daňový kalendář v nadcházejícím týdnu 15. července – 21. července

  • Dne 15. 7. je splatná záloha silniční daně za 2. čtvrtletí 2019  
  • Dne 20.7. je termín pro podání daňového přiznání k dani z přidané hodnoty a splatnost daně k MOSS (Zvláštní režim jednoho správního místa – Mini One Stop Shop) 

Vzory šablon

Využijte naše interaktivní šablony ve formátu Microsoft Excel (XLS) k podání Daňového přiznání k dani z přidané hodnoty (DPH)

Brand24

Také k výpočtu záloh k dani silniční můžete využít našich formulářů: 

Podobu a funkčnost šablony si můžete snadno ověřit v její omezené verzi zdarma. Data se nikam neodesílají, zůstávají pouze ve vašem počítači.

Veškeré šablony jsou připraveny ve formátu Microsoft Office. Stoprocentní funkčnost je garantována od verze 2007 na platformě Windows. 

TOP témata tohoto týdne na našem diskusním fóru:

  • Zaměstnanec jde do starobního důchodu, ale chce ještě nějakou dobu pracovat ve společnosti. Může dál na pracovní poměr, nebo raději na dohodu? Je v tom nějaký problém?
  • Žena se chce vrátit do její práce na DPP, týkající se jiné činnosti, měsíc po porodu. Je to možné?
  • Co když slevy na děti uplatňuje manžel u svého zaměstnavatele, ale našel si milenku a na děti ani domácnost nepřispívá. Je možné mu tyto slevy zrušit? 
  • Jak je to se zaúčtováním pokuty ze zahraničí za překročení rychlosti při jízdě služebním autem? 
  • Co dělat s přijatými fakturami, na kterých je stále zaokrouhlení základu daně a není rozpočítáno na základ daně a DPH?
  • Zaměstnanec má úvazek 40 hodin týdně, 8 denně, od pondělí do pátku. První den nástupu do zaměstnání byla ale sobota, kdy odpracoval 8 hodin. Jak se bude počítat mzda? 
  • Dá se dohoda o provedení práce uzavřená na rok přerušit během prázdnin?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).