Hlavní navigace

Je možné zahrnout do výdajů materiál zakoupený před založením živnosti?

23. 7. 2021
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Nakoupila materiál na svou živnost ještě předtím, než živnost založila. Lze ho zahrnout do výdajů? Podnikatelé odpovídají v diskuzích na BusinessCenter.

Přehled daňových povinností v nadcházejícím týdnu, vzory šablon a výběr z diskuzí tradičně přinášíme v BusinessCenter Bulletinu.

Daňový kalendář v nadcházejícím týdnu 26. července – 1. srpna 2021

  • Dne 26. července je termín podání daňového přiznání a splatnost daně z hazardních her za 2. čtvrtletí 2020
  • Dne 26. července je termín podání daňového přiznání a splatnost daně z přidané hodnoty za 2. čtvrtletí 2020
  • Dne 26. července je termín podání souhrnného hlášení za 2. čtvrtletí a za červen 2020 daně z přidané hodnoty
  • Dne 26. července je termín podání kontrolního hlášení za 2. čtvrtletí a za červen 2020 daně z přidané hodnoty
  • Dne 26. července je termín podání daňového přiznání a splatnost ekologických daní z plynu, pevných paliv a elektřiny za červen 2020
  • Dne 26. července je splatnost spotřební daně za květen 2020 (pouze spotřební daně z lihu)
  • Dne 26. července je termín pro podání daňového přiznání spotřební daně za červen 2020
  • Dne 26. července je termín pro podání daňového přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně, například z topných olejů a ostatních (technických) benzinů za červen 2020 (pokud vznikl nárok)
  • Dne 30. července je termín pro podání oznámení o splnění povinnosti zajistit minimální množství biopaliv a splatnost související jistoty týkající se ekologických daní 

Vzory šablon

Využijte náš formulář přiznání ke spotřební dani všeobecné i přiznání ke spotřební dani z tabákových výrobků.

Přiznání k navrácení spotřební daně (ostatní benzíny) – šablona 2020: Přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně podle § 56, 56a a 57 zákona č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních (vrácení daně z minerálních olejů osobám užívajícím tyto oleje pro výrobu tepla).

Přiznání k navrácení spotřební daně (zelená nafta) – šablona 2020Přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně podle § 56, 56a a 57 zákona č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních (vrácení daně z minerálních olejů osobám užívajícím tyto oleje pro výrobu tepla).

Přiznání k navrácení spotřební daně (topné oleje) – šablona 2020: Přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně podle § 56, 56a a 57 zákona č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních (vrácení daně z minerálních olejů osobám užívajícím tyto oleje pro výrobu tepla).

Využijte naše interaktivní šablony ve formátu Microsoft Excel (XLS) k podání Daňového přiznání k dani z přidané hodnoty (DPH)

Pracovat můžete také s formuláři k podání ekologických daní

Brand24

Podobu a funkčnost šablony si můžete snadno ověřit v její omezené verzi zdarma. Data se nikam neodesílají, zůstávají pouze ve vašem počítači.

Veškeré šablony jsou připraveny ve formátu Microsoft Office. Stoprocentní funkčnost je garantována od verze 2007 na platformě Windows. 

Výběr témat tohoto týdne na našem diskusním fóru

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).