Hlavní navigace

Názor k článku Je tu první česká finta a návod, jak hospody mohou obejít #EET od ViR - Nemyslím, že by mělo být cílem těch voucherů,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 10. 2016 3:41

    ViR

    Nemyslím, že by mělo být cílem těch voucherů, zcela se vyhnout EET. Ale mohou být různé důvody k tomu, aby se část doposud hotovostních příjmů vykazovala jinak, třeba i jen dočasně.

    Přeci jen, i když se dnes tvrdí, že se po těch co jim prudce vzrostou tržby nepůjde, jisté to nikdy není.Z podstaty věci totiž politici i úředníci strašně lžou a daně se mohou i podle pomůcek doměřit tři roky zpětně :-).

    A jelikož prosinec je v hospodách něco jako žně, nebo-li, příjmy jsou abnormální, je asi přirozené přemýšlet třeba i jen nad tím, jak z nich alespoň pro EET (podle kterého se stejně daně neplatí, a jde jen o čistou neobolševickou šikamu) udělat příjmy průměrné a za delší časové období. třeba i proto, že prosincové (vyšší) tržby by mohly být zneužity jako politický protiživnostnický argument, že je EET úspěšné, neb se hned vykazje více tržeb, než je průměr...

    Takže tržby rozložíte do delší doby a změníte formu, tedy vydáte vouchery třeba na mikulášskou a silvestrovskou párty a prodáte je třeba přes cestovku na fakturu. (Což se stejně, jen tak mimochodem, dělalo i dříve.)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).