Hlavní navigace

Názor k článku Jednotný paušál pro OSVČ místo záloh, přiznání a přehledů? Zatím nejásejte od mm - proboha proč se vyjadřujete k něčemu čemu absolutně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 2. 2019 12:36

    mm (neregistrovaný)

    proboha proč se vyjadřujete k něčemu čemu absolutně nerozumíte, pane proboha měsíčně si daňové slevy třeba na děti uplatňují pouze zaměstnanci ve své měsíční mzdě, OSVČ si žádnou mzdu nevyplácí - OSVČ nemá MZDU, tedy JAKÉKOLI daňové slevy či odčitatelné položky si uplatní teprve prostřednictvím SVÉHO daňového přiznání k DPFO.

    Pokud myslíte zálohy na daň z příjmu ( ty platíte pouze je li vaše poslední známá daňová povinnost ( u min. roku ) vyšší jak 30. tis. a tyto zálohy si poté odečtete přímo v DP, z daně ( takže vám může vyjít daňový přeplatek a to i pokud si uplatníte pouze základní slevu na poplatníka )

    Dále plácáte hrušky a jablka dohromady, prosím vás odčitatelní položky ( hypotéky, penzijka atd. ) si v DP OSVČ odčítá od základu daně ( ZD = P-V ) a daňové slevy ( poplatníka, manželka, děti ) si uplatňuje přímo proti vypočtené dani z příjmu FO.

    SP a ZP OSVČ které platí zálohově v průběhu roku či doplatí po předložení vyúčtování na OSSZ a ZP, je položka daňově neúčinná, tz. položky které vůbec neovlivňují daňový základ.

    Pane já vás ujišťuji že tomu jednak absolutně nerozumíte a také zcela na rovinu musím napsat že vůbec odpovídat na takový blábol, u mě způsobuje doslova fyzické utrpení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).