Hlavní navigace

Jsou k dispozici finance na česko-slovenskou spolupráci

16. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo Operační program přeshraniční spolupráce SR – ČR 2007–2013, týkající se slovensko-české přeshraniční spolupráce. Je možné předkládat žádosti o finanční příspěvek na Info Bod v Brně nebo na Společný technický sekretariát v Bratislavě. Žádosti se přijímají průběžně. Aby však byla žádost projednána na prvním zasedání výboru, který bude projekty schvalovat, je nutné ji odevzdat do konce května. Další možnost je zasedání v lednu 2009, které bude projednávat žádosti podané nejpozději do konce října 2008.

Žadateli mohou být veřejnoprávní subjekty a subjekty neziskového sektoru (kraje, obce, svazky obcí nebo neziskové organizace). Program zahrnuje na české straně Moravskoslezský, Zlínský a Jihomoravský kraj a na straně slovenské kraj Žilinský, Trnavský a Trenčianský, informuje ministerstvo. Projekty, které finance získají, musí mít mj. významný kladný dopad na pohraniční oblasti.

Program má dvě prioritní osy: Podpora společensko-kulturního a hospodářského rozvoje přeshraničního regionu a spolupráce, Rozvoj dostupnosti přeshraničního území a životního prostředí.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).