Hlavní navigace

„Jste pozitivní, musíte domů.“ Jak zaměstnanci tuhle pravdu šetrně sdělit?

9. 4. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Některé firmy využívají mobilních týmů, které u nich provádí profesionální odběry. Co přesně čeká zaměstnance, kterému vyjde pozitivní test?

Testování ve firmách je povinné už nějaký ten týden. Některé sáhnou po možnosti samotestování, jiné osloví profesionály. Na sesterském serveru Vitalia.cz nabízí rozhovor s ředitelem ostravské pobočky EUC Kliniky Pavlem Hankem, který jezdí s mobilním týmem po firmách a štětičkami provádí odběry vzorků z nosohltanu. 

Pavel Hanke v rozhovoru mimo jiné mluví o rozdílech v samotestování a testování od profesionálů: Je logické, že když se budu testovat sám, nikdy to nebude tak kvalitní jako od profesionálů. Ti vědí, jak správně používat stěrovou tyčinku, jak hluboko ji zasunout a kam přesně. Navíc jsou různé vypovídací schopnosti nakoupených testů.

Jak v praxi testování probíhá, jak s lidmi mluvit, aby jim celá tahle situace nevadila, a jak vše elegantně vykomunikovat, i když „si někdo vytáhne černého Petra“ v podobě pozitivního covid testu? 

Co je zakázáno a na co mám nárok?

Tady je přehled všech opatření, která jsou platná pro podnikatele i veřejnost. Přečtěte si také seznam všech podpor, které lze ještě aktuálně čerpat. 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).