Hlavní navigace

Kadeřnictví by mohla otevřít za 14 dnů, hospody budou až v posledních vlnách

12. 4. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Podle ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka by za 14 dnů mohla otevřít kadeřnictví a další služby v péči o tělo.

Naopak hospody a další gastronomické podniky přijdou na řadu až v posledních vlnách. V rozhovoru pro dnešní MF Dnes to uvedl ministr Karel Havlíček.

Kadeřnictví by mohla otevřít za 14 dnů

Podle Karla Havlíčka by za 14 dnů mohla otevřít kadeřnictví a služby v péči o tělo, například manikúra. Podmínky, za kterých by služby fungovaly, nyní spolu řeší ministerstva průmyslu a zdravotnictví. Aby je lidé mohli využít, budou se muset podle Havlíčka prokázat několik dnů starým negativním testem na koronavirus. Upozorňuji ale, že testování nesmí jít na úkor zákazníků. Pokud by došlo na testování v provozovnách, měl by na testy stát přispívat stejně jako v případě firem, doplnil Karel Havlíček.

Kdo si naopak na otevření ještě počká, jsou gastronomické provozy, které se podle Havlíčka otevřou až v posledních vlnách.

Co je zakázáno a na co mám nárok?

Tady je přehled všech opatření, která jsou platná pro podnikatele i veřejnost. Přečtěte si také seznam všech podpor, které lze ještě aktuálně čerpat. 

Dnes se otevřely další obchody

K prvnímu rozvolnění došlo dnes, kdy se do základních škol vrátili žáci prvního stupně a otevřely se i školky pro předškoláky. Rozšířil se rovněž seznam obchodů, které mohou mít otevřeno. Jedná se nově o prodejny dětského oblečení a obuvi, papírnictví, prádelny a čistírny, zámečnictví a provozovny s prodejem pietního zboží.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).