Hlavní navigace

Kalousek bude přepracovávat rozpočet, jednání s rebely z ODS bylo neúspěšné

23. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Sněmovnu čeká odpoledne schůze. Daňový balíček ale dnes na řadu zřejmě nepřijde. Rebelové z ODS ho podpořit nechtějí.

Přesně ve 14 hodin začíná schůzce poslanecké sněmovny. Na jejím programu by mělo být i schvalování vládního daňového balíčku, který počítá se zvýšením DPH. To však odmítají rebelující poslanci z ODS.

Ještě dopoledne probíhala na poslaneckém klubu ODS s poslanci jednání. Jak uvedla ČTK, ODS se na kompromisu k daním neshodla, bude dále jednat. 


Autor: www.isifa.com

Ministr financí bude přepracovávat státní rozpočet.

Rebelující poslanci totiž odmítli i návrh premiéra Petra Nečase, že by se zvedla pouze dolní sazba DPH. Ani na tuto možnost poslanci v čele s Petrem Tluchořem nepřistoupili. Úpravy balíčku tak přijdou na řadu ve středu.

Jak připomněl zpravodajský server iDnes.cz, daňový balíček je klíčový pro podobu státního rozpočtu na příští rok. Ministr financí Miroslav Kalousek podle serveru oznámil, že jediným řešením ze současné patové situace je navrhnout Sněmovně, aby vládě vrátila návrh rozpočtu: Předložím do třiceti dnů nový návrh rozpočtu, musí se upravit i výdajová strana, uvedl pro iDnes.cz místopředseda TOP 09.

Čtěte také: Jaké sazby DPH budou platit v roce 2013? Tipujte s námi

Podle serveru iHNed.cz, který sleduje celou situaci online, už nyní hrozí reálný pád Nečasovy vlády. Premiér podle serveru ostatně navrhuje stažení projednávání daňového balíčku z programu poslanecké sněmovny. Nečasova varianta zní 20 a 15 procent DPH v roce 2014. Rozhodnutí chce do pátku, doplnil iHNed.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).