Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Karenční doba se dala změnit řadou způsobů, vláda vybrala ten nejhorší pro firmy od hmm - Co třeba kdyby jsme zrušili nemocenskou? Nevidím důvod...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 1. 2019 8:41

    hmm (neregistrovaný)

    Co třeba kdyby jsme zrušili nemocenskou? Nevidím důvod proč by měl zaměstnavatel a stát platit někomu za to, že nepracuje. Zaměstnanec prodává svůj čas a prácí výměnou za mzdu tím, že je nemocný a nepracuje nemá nárok na mzdu. Ale to by jsme museli mít ve státě zodpovědné lidi co by měli úspory místo dluhů aby si mohly dovolit žit 7 dní bez výplaty.

    A máme tu pojišťovny co by mohli poskytovat službu jako je nemocenská a lidé by se svobodně rozhodli jestli si to budou platit nebo ne... Také by o sebe lidé více pečovali, protože kdyby byli často nemocní jejich pojistění bude mít větší cenu než u člověka co nebyl 10 let nemocný. Zaměstnavatelé by měli menší náklady a to se může promítnout i do výplat zaměstnanců.

    Důležité je aby se lidé konečně začali učit odpovědnosti a odprostili se od našeho sociálního státu a nečekali na to, že se o ně někdo postará, protože to dělá občany slabé a závislé naostatních a tím pádem i náš stát je slabý a závislý... Stát tu není od toho, aby zastupoval roli rodiče svým občanům....

  • 25. 1. 2019 14:32

    Kavolskin (neregistrovaný)

    Není to špatný nápad, s tím komerčním pojištěním. Má to ale jeden malý háček, no spíš hák, ten se jmenuje "Zdravotní dotazník". A podle Vás by se mohlo stát, že polovina těch zodpovědných , co by si třeba i pojištění rádi zaplatili, by měla smůlu, protože např. jen s obyčejnou nadváhou nebo vysokým tlakem Vás nepojistí vůbec, nebo za hodně zvýšené pojistné.

  • 25. 1. 2019 15:34

    Karl (neregistrovaný)

    Jenom ne komerční pojištění, máme s tím zkušenosti, zaměstnanci mají jako benefit ke klasickému nemocenskému placené i komerční pojištění v jedné z našich velkých pojišťoven. Pojistné je docela vysoké, ale hlavně, když mají něco platit, tak jsou s tím obrovské problémy, neustálé výmluvy na výluky a kdesi cosi, prostě katastrofa.

  • 26. 1. 2019 10:55

    Přezdívka (neregistrovaný)

    Jak chceš donutit nezodpovědné, aby nešířili nákazu dál tím, že chodí třeba do práce?

  • 26. 1. 2019 19:00

    Milan (neregistrovaný)

    Jste kovany pravicak. A co rovnou povolit Švarc system? To by se pekne zvedla produktivita a odpovednost za to udrzet si zvanec u huby. Akorat stat by prisel o jediny zpusob jak z firem dostat penize. Ono je otazkou, kdo koho potrebuje. Jestli zamestnanec praci potazmo penize, nebo zamestnavatel otroky, na praci, kterou by jinak sam nezvladl. Lidi neodvedou dobrou praci za almuznu, a zamestnavatel nezaplati zamestnanci vic, protoze vi, ze to produktivitu nezmeni. Problem neni v tom, jak resit nemocenske, ale v tom jak nakladame s lidskymi zdroji a jak budujeme vztah mezi poskytovateli a prijemci prace. Faktem ale je, ze Babisovo hnuti je levicove a pokud se chce udrzet pri moci tak musi byt levicove a alespon simulovat uspesnost vladnuti. Podivejte se na skladbu opravnenych volicu. Takze z tohoto pohledu nemohli schvalit jine reseni.

  • 27. 1. 2019 11:27

    Hmm (neregistrovaný)

    Jeste musite brat v uvahu kolik zamestavatel skutecne plati za zamestnance takova almuzna to taky neni. Cista mzda co clovek vidi na vyplatnici je cca 52% zkutecnych nakladu za zamestanance a tak dulezita otazka je kdo dostane zbytek 48% Nasich penez. Stat vsem bere 48% mzdy a sluzby co za to dostaneme stoji za velke prd.... Napriklad ja kdyz prijdu o praci tak mi stat da podporu v nezamestnanosti jen 35%.... misto 65% kdyz mam vysokou mzdu.... a jeste k tomu jsem nebyl bez prace cca 10 let takze ja ani nedostavam slubu co si platim a musim si ji platit povinne... Dale platim si povinne duchod a vim ze za 30 let co pujdu do duchodu tak zadny nedostanu takze vsechny penize co tam vlozim budou pryc... Takze jsem toho nazoru ze by mel clovek mit svobodnou moznost si vysktrnout vsechny tyto statni benefity co si platime a potom lide budou dostavat misto 52% treba 90% a zamestnavatele to nebude stat ani korunu.

    A meli by se taky zrusit regulace zamestnavatelu a zjednodusit administrativa... To jsou velke naklady pro firmu a taky jeden zduvodu proc lidi delaji za almuznu... Priklad pokud mate ve firme 10 zamestnancu co dela nejaky vyrobek a k tomu musite mit 5 administrativnich pracovniku. Tak je jasne ze clovek co dela vyrobek nemuze dostat vysokou mzdu kdyz musi delat jeste na dalsiho cloveka co neprodukuje vyrobek. Kdyz budete mit dalsi firmu kde je 14 pracovniku ve vyrobe a 1 administrativni pracovnik tak lide budou mit vyssi mzdy a to vsechno ovlivnuje nase zbytecna byrokracie a regulace co vymysli stat...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).