Hlavní navigace

Každá koruna se bude hodit. Účtenkovka skončí, oznámila Schillerová

15. 3. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Účtenková loterie, která dnes měla další slosování, kvůli úspoře peněz skončí. Oznámila to ministryně financí Alena Schillerová.

Podle Schillerové navíc nejde o jediné úsporné opatření, které v souvislosti se šířením koronaviru navrhne. Ministryně chce omezit i slevy na jízdném. Uvedla to v Událostech na ČT.

Účtenkovka končí

Dnešní slosování Účtenkovky bylo zřejmě předposledním. Ministryně financí Alena Schillerová totiž oznámila, že loterii ke konci března ukončí. Vzhledem k tomu, že se vždy losuje za předchozí měsíc, mělo by být příští slosování tím posledním. Zruším účtenkovkou loterii, což je úspora 65 milionů korun ročně a raději je dám na roušky, uvedla v Událostech na ČT Schillerová. Jak už dříve spočítal server Podnikatel.cz, celkové roční náklady Účtenkovky činily až 86 milionů korun ročně.

Čtěte více: Účtenkovka funguje 2 roky, daňové poplatníky zatím stála 172 milionů korun

Dnešního tahu loterie se zúčastnilo přes 311 tisíc aktivních soutěžících, kteří zaregistrovali celkem 13 milionů účtenek. V obou případech šlo o nejnižší čísla od startu loterie.

Ministryně financí dále uvedla, že plánuje i omezit slevy na jízdném. Chce je zrušit pro žáky a studenty, pro seniory je však chce zachovat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).