Hlavní navigace

Kdo chce požádat o vrácení DPH z Británie, musí žádost podat do konce března

3. 3. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podnikatelé, kteří chtějí za rok 2020 požádat o vrácení DPH z Velké Británie podle § 82 zákona o DPH, mají na podání žádosti už jen měsíc.

Standardně lze přitom žádat do konce září. Zkrácení lhůty souvisí s vystoupením Velké Británie z EU.

Na vratky DPH z UK zbývá měsíc

Finanční správa upozorňuje plátce daně z přidané hodnoty, kteří chtějí za rok 2020 požádat o vrácení DPH ze Spojeného království Velké Británie a Severního Irska podle § 82 zákona o DPH, že lhůta pro podání žádosti vyprší 31. března 2021. Standardně lze přitom žádat o vratky DPH ze zemí EU až do konce září (pro členské státy EU stále tento termín platí). Zkrácení lhůty ovšem souvisí s brexitem.

K podání těchto žádostí slouží elektronický daňový portál finanční správy. Doporučujeme plátcům nenechávat podání žádosti na poslední chvíli. Vhodnější je řešit s přiměřeným předstihem jak získání přístupu do aplikace pro vracení daně, tak i samotné podání žádosti, doplnila finanční správa.

Kdo březnovou lhůtu nestihne, stále má nicméně šanci DPH získat. O vratku ale musí přímo požádat u Daňové a celní správy Jejího Veličenstva. Návod, jak to udělat, naleznou podnikatelé na webu britské daňové správy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).