Hlavní navigace

Kdo naletěl fakturám Telefonního seznamu, může se přidat k hromadné žalobě

13. 2. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na podzim loňského roku se podnikatelům opět připomněla firma Telefonní seznam se svými podvodnými fakturami. Teď na společnost míří hromadná žaloba.

Žalobu dává dohromady Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP). Firma Telefonní seznam České republiky a Slovenska dříve vystupovala pod hlavičkou Český telefonní seznam. Princip zůstal stejný. Firma chce z podnikatelů vytáhnout peníze za údajné uveřejnění inzerenta v oborovém a abecedním seznamu za pomoci objednávky, která vypadá jako běžná faktura.

Čtěte také: Nové jméno, staří známí podvodníci. Pozor na další útok katalogových firem

Pozor na katalogové podvodníky

Na podzim loňského roku zase začaly podnikatelům chodit dopisy od dřívější společnosti Český telefonní seznam, nyní pod hlavičkou firmy Telefonní seznam České republiky a Slovenska. Ten se tváří jako faktura, jenže pokud by firma uvedenou částku uhradila, uzavřela by se společností smlouvu o poskytování služeb.

Čtěte více: Pozor na firmu Telefonní seznam, opět rozesílá podvodné faktury

Odborníci proto podnikatele varují, aby dbali zvýšené opatrnosti při proplácení faktur a dali si na dopisy od Telefonního seznamu pozor. Tato společnost rozesílá faktury mající všechny náležitosti daňového dokladu za poskytnutí výše uvedených služeb s tím, že na této listině se na zadní části nachází nabídka k uzavření smlouvy, která je uzavřena okamžikem úhrady částky uvedené na faktuře, uvádí AMSP ČR.

Právě AMSP ČR již na firmu Telefonní seznam České republiky a Slovenska připravuje hromadnou žalobu a vyzývá oklamané podnikatele, aby se ozvali na e-mail sos@amsp.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).