Hlavní navigace

Názor k článku Kdo nám zaplatí 60 000 Kč, co nás stála implementace #EET v e-shopu? od Nespokojený občan - Pinku, souhlasím s Tebou a je mi líto,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 12. 2017 19:21

    Nespokojený občan (neregistrovaný)

    Pinku, souhlasím s Tebou a je mi líto, že jsi "zakukal" o peníze a ztratil spoustu času.
    Já jsem na tomto světě dosti dlouho a od revoluce jsem obětí každoročních nesmyslů vyplozených ve sněmovně. Pracuji v oblasti financí, daní a účetnictví v soukromém sektoru. Je to stále větší hrůza a nechutnost.
    S čistým svědomím můžu říct, že od toho roku, kdy se do zákona o DPH dostala příšerná kravina odvodu DPH ze zaokrouhlení, která způsobila obchodníkům skoro neřešitelný problém pro úpravu software, stála podnikatele milionové částky, a když se měnil bývalý obchodní zákoník kvůli kterému mraky firem předělávaly svoje firemní dokumenty kvůli uvádění jejich registrace v rejstřících a dále se stupňovala byrokracie a expanze nesmyslů, jsem postupně rezignoval na úzkostné dodržování zákona a přiblblých předpisů.
    Stát stejně ty kraviny a nesmysly nedokáže kontrolovat a neustále využívá horlivosti a strachu poctivců, že budou dodržovat zákony tak jak je to v demokratické zemi normální. V úřadech, až na výjimky, pracují buď neschopní, líní anebo salámoví zaměstnanci a nikdo je nedonutí, aby se více snažili. Proč taky, když mají svůj průměrný plat každý měsíc jistý.
    Aby stát mohl efektivně vybírat daně, musel by zaměstnat více odborníků v této oblasti a pořádně je odměnit. Vím o čem mluvím a taky vím, jak by se postupně daly odhalit firmy a živnostníci, kteří nejednají poctivě. To je ale běh na delší trať a stála by hodně úsilí a na to stát nemá. Radši sáhli k nejsprostší cestě jako je kontrolní hlášení a EET , což je estébácká metoda z dílny estébáka Babiše, která přenáší veškerou povinnost neschopného státu na poplatníky a ještě k tomu za jejich peníze. Nehledě na to, že tím získá estébák detailní mapu o tom, kde, v jakém čase a v jakých oborech jsou jaké tržby. Tvl, to je sen každého piráta a obchodníka!!! Když stát něco zákonem nařídí, musí to buď zaplatit, nebo poskytnout zařízení včetně spojení s finanční správou a ne, že se na tom špinavém byznysu budou živit firmy prodávající šmejdy a vyvíjející paskvilní programy.
    Dám Ti jednu dobrou radu: Seznam se s tím, co se připravuje, ale dokud není nějaký zákon a povinnost v platnosti a ve skutečnosti funguje, kašli na to. Pokud ti něco připadá jako nesmysl a kokotina, a nedej bože jako zrůdnost, která překračuje rozum a ústavnost, snaž se tomu bránit co nejdéle to jde a ignoruj to.
    Pokud nepotřebuješ pořídit sofistikovanou pokladnu se složitým systémem pro svoji vlastní potřebu a vlastníš obyčejný tablet nebo telefon s androidem, nemusí tě stát EET ani korunu. A taky nedělej nic tak, aby to úředník měl jednoduché. Úřad Ti nikdy neulehčí žádnou činnost, naopak. Splnit svoji povinnost ano, ale jen tak jak je to nejvýše nutné.
    Celý ten humbuk kolem EET je stejně jen a zase Babišův byznys a poctiví čecháčkové utratili miliardy jen aby plnili nejdebilnější a nejagresivnější zákon tohoto století.
    Měli bychom vyjít do ulici, zorganizovat generální stávku a podat trestní oznámení a žaloby na náhradu způsobených škody na Babiše, nikoli na stát.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).