Hlavní navigace

Nevídaný kolaps dotačního systému. Lhůty pro žádosti o Covid Nájemné se posunuly

25. 1. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Systém pro podávání žádostí o dotační programy Covid minulý týden několikrát zkolaboval. Ministerstvo průmyslu a obchodu tak posunulo lhůty pro podání žádostí.

Na podání žádosti o Covid Nájemné v rámci druhé výzvy mají podnikatelé nakonec čas do 4. února. Ruku v ruce s tím se ale odsunul termín přijímání žádostí v rámci třetí výzvy, a to na 1. února.

Některým podnikatelům se ztratila data

S velkými problémy se minulý týden potýkal systém ministerstva průmyslu a obchodu na příjem žádostí o dotace Covid, který několikrát zcela zkolaboval a navíc „ztratil“ některé podané žádosti. Kdo v systému pracoval od 1. hodiny 21. ledna do znovuspuštění 23. ledna v 8 hodin, musí si podání zopakovat.

Lhůty u Covid Nájemného se posunuly

Kvůli kolapsu systému se posunuly i lhůty pro podání žádostí v programu Covid Nájemné. V rámci druhé výzvy měla lhůta původně vypršet 21. ledna, nakonec ji ale ministerstvo posunulo na 4. února. Zároveň s tím ale posunulo i příjem žádostí u třetí výzvy, který nezačal dle původního plánu 22. ledna., ale dojde k němu až 1. února. Lhůta v rámci třetí výzvy potrvá až do 1. dubna.

Covid – Gastro – Uzavřené provozovny se nic nemění a žádost už je možné podávat, a to až do 1. března.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).