Hlavní navigace

Komerčka hlásí 900 žádostí o úvěr COVID III. Schvalovat bude co nejrychleji

4. 6. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Komerční banka podepsala v pondělí 1. června s Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou smlouvu týkající se vládního programu Covid III.

Banka však přijímá žádosti o tyto provozní úvěry už téměř dva týdny. Aktuálně tak registruje necelých 900 žádostí v objemu sedm miliard korun a nyní ji čeká procesování a schvalování. 

Z programu COVID III bylo Komerční bance přiděleno 33,9 miliardy korun. Zařadili se tak mezi 20 bank, které plánují tyto úvěry poskytovat. Našim klientům program přinese výrazné zrychlení a zjednodušení celého schvalovacího procesu, což je v dnešní době to nejzásadnější. Důkazem jsou první, dnes podepsané, smlouvy s klienty, doplnila Dita Pasquier, zodpovědná za Firemní financování v Komerční bance.

O možnosti žádat o úvěr jsme informovali v článku Klienti Komerční banky už mohou požádat o úvěr z programu COVID III

Výhodou je kombinovatelnost

Pro klienty je velkou výhodou nového programu COVID III skutečnost, že je bez problémů kombinovatelný nejen s předchozími programy ČMZRB na eliminaci dopadů pandemie COVID-19, ale také jejími standardními programy ČMZRB, jako je například program Expanze.

skoleni_15_4

Komerční banka je tak připravena nabídnout své služby i firmám, na které se buď nedostalo, nebo neúspěšně žádaly v rámci předchozích programů. Komerční banka od spuštění prvního programu COVID poskytla téměř 435 úvěrů v objemu 2,15 miliardy korun. Nyní pro zrychlení schvalování žádostí banka upravila své stávající procesy pro schvalování úvěrů.

Podrobnosti o programu COVID III najdete v článku Vláda schválila COVID III. Na záruky půjde 150 miliard

Daňový portál na Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Potřebujete si rychle spočítat, kolik letos zaplatíte na daních? Zadejte své hodnoty do Daňové kalkulačky pro OSVČ

Nevíte si rady s daňovým přiznáním? Vyzkoušejte interaktivní šablony, které automaticky vyplní daňový formuláře nebo přehled pro pojišťovnu.

Jakou budete mít čistou mzdu v letošním roce? Aktualizovali jsme pro vás Mzdovou kalkulačku

Nejnovější články o daních sledujte v sekci Daňové přiznání, Daně z příjmů, Přehled o příjmech a výdajích.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).