Hlavní navigace

Komerční banka chystá pro klienty odklad splátek, vyřízení přes web

19. 3. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Komerční banka poskytuje klientům všechny své služby i v současné mimořádné situaci a má otevřeno přes 200 poboček.

Menší pobočky se v Komerční bance rozhodli dočasně uzavřít, což jim pomůže zachovat klíčové obchodní činnosti i v případě, že dojde k dalším omezením.

Preferuje se komunikace on-line

Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel Komerční banky popisuje, že Komerční banka je nedílnou součástí klíčové ekonomické infrastruktury státu, a proto si uvědomují si nezbytnost zachování plné dostupnosti jejich služeb. Velká většina poboček této banky tedy zůstává otevřená. Přesto bych chtěl klienty požádat, aby preferovali on-line možnosti komunikace s bankou, maximálně využívali internetové, mobilní nebo telefonické bankovnictví a přispěli tak ke snížení rizika šíření koronaviru Covid 19, dodává Jan Juchelka.  

Přes internetové nebo mobilní bankovnictví mohou klienti řešit řadu běžných bankovních operací. Komunikovat s bankou mohou také prostřednictvím Kontaktního centra (800 521 521).  

Klienti mohou žádat o odklad splátek

Komerční banka myslí v této situaci i na své klienty, kterým se krátkodobě může snížit příjem. Klienti KB budou proto mít možnost požádat o odklad splátek hypotečních a spotřebitelských úvěrů o tři měsíce, a to prostřednictvím formuláře na webu. Nabídka se vztahuje také na fyzické osoby a na podnikatele, tedy na fyzické osoby podnikatele i právnické osoby podnikatele. Podrobnosti banka teprve zveřejní. 

skoleni_15_4

Aktuální situace vyžaduje vysokou míru společenské i osobní solidarity. Rozhodnutí umožnit odklad splátek klientům, kteří se dostanou do potíží se svými příjmy, chápu proto jako zcela logický krok, zdůraznil Jan Juchelka. Ten dále prozradil, že Komerční banka současně připravuje nabídku i některých dalších služeb, které pomohou zákazníkům snadněji překonat období nejistoty. 

Podívejte se na další úlevy spojené s aktuální situací: 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).