Hlavní navigace

Kompenzační bonus pro OSVČ a společníky se má zvýšit na 1000 Kč denně

8. 2. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček dnes oznámil, že kompenzační bonus pro OSVČ a společníky eseróček se zvýší na 1000 Kč za den.

Podnikatelé nicméně budou muset splnit podmínku poklesu tržeb alespoň o 50 %. Zaměstnavatelé by pak měli získat na každého zaměstnance 500 Kč/den.

Kompenzační bonus se zvýší

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček dnes oznámil, že s ministryní financí Alenou Schillerovou předloží vládě nový systém kompenzací. Kompenzační bonus navýšíme na 1000 Kč/den. Zaměstnavatelé získají na každého zaměstnance 500 Kč/den. Platné pro firmy a OSVČ, kde je pokles tržeb alespoň o 50 %. Speciální program pro veletrhy a kongresy, uvedl na Twitteru Havlíček.

Aktuálně kompenzační bonus činí 500 Kč denně a vyplácí se všem OSVČ a společníkům malých eseróček, kterým byla přímo omezena či znemožněna činnost v jejich provozovnách. Podnikatelé nyní nemusí splňovat podmínku poklesu tržeb. Zavřeným provozům se v rámci programu Covid Gastro Uzavřené provozovny pak rovněž nyní vyplácí 400 Kč na den za zaměstnance.

Podrobnosti přineseme ve velkém článku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).