Hlavní navigace

Názor k článku Případ Janeček. Mocný šéf finanční správy doplatil na přílišnou věrnost šéfům od xf - To s tím služebním zákonem se v podstatě...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 11. 2018 10:04

    xf (neregistrovaný)

    To s tím služebním zákonem se v podstatě mýlíš. Text toho zákona schválili a napsali dávno před tím, nežli o nějakém ANO někdo slyšel. Za dob vlád ODS, ČSSD a Kalouska. Zároveň podstata zákona byl tlak EU. Ta parta, co jmenuješ, do toho spadla v podstatě nevinně, v době kdy platnost už nešlo dále odkládat, tak jak ji mnohokrát odkládali ti před nimi.

    Druhá věc je, že ten služební zákon podle mě udělá daleko více škod, nežli užitku. Když někoho zvolí ve volbách, tak má právo vládnout, a má si tam dosadit vlastní lidi. To, že tam bude "stabilita" by bylo pěkné a správné, ale ne za situace kdy tam jsou dosazeni kamarádíčkové a bílí koně předchozí bandy. Takhle je jen výsledek, že daňového poplatníka stojí vykopání předchozích panáků více pěnez. Tak je to i dnes s Janečkem. Ten člověk je na místě, s platem a výhodami jaké nikdy už v životě mít nebude, a moc dobře to ví. Také ví, že když se rozhodli ho vyhodit, tak ho vyhodí. Tedy dnes bojuje o každý další den ve funkci a kouká vytřískat co nejvíce peněz za den každý den a co nejvyšší odstupné. To s deklarovanými vznešenými cíly služebního zákona nemá naprosto nic společného. Nefunguje.

    No, poznal jsem jednu slečnu. Blbá jak bedna kitu, na GFŘ dělá ředitelku (jedna z mnoha). Jsem si říkal, kdo TOHLE může šukat. A on to prý občas šuká Janeček. Tak si říkám, jaké kvality takového člověka mohou být i pracovně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).