Hlavní navigace

Kontroly #EET se zaměřily na hříšníky, většina z nich se polepšila

26. 3. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Kontroloři z pražského berňáku se zaměřili na podnikatele, kteří v minulosti porušili zákon o evidenci tržeb. Většina z nich nyní kontrolou prošla bez nálezu.

Kontroloři při celopražské kontrolní akci, během které se zaměřili na dříve trestané poplatníky v souvislosti s EET, odhalili 33 prohřešků. Kontrolních nákupů přitom bylo 119. Zákon tak opětovně porušilo 28 % kontrolovaných podnikatelů.

Většina hříšníků se polepšila

Minulou sobotu proběhla v Praze kontrolní akce s krycím názvem „Lucerna“, která byla zaměřena na poplatníky, kteří byli už v minulosti pravomocně potrestáni za neplnění zákonných povinností u EET. Nejčastěji se jednalo o neevidování tržeb do systému EET, přičemž některým u nich byla sankce uložena opakovaně.

V průběhu celého sobotního dne kontroloři uskutečnili celkem 119 kontrolních nákupů, z nichž u 33 došlo k opětovnému porušení zákona. Provinilcům nyní v přestupkovém řízení hrozí sankce až do výše 500 000 Kč v závislosti na závažnosti přestupku. Úspěšná akce Lucerna znovu potvrdila, že kontrolní akce u poskytovatelů, u kterých dříve k porušení zákona došlo, mají pozitivní efekt a přispívají k narovnání podnikatelského prostředí, uvedl ředitel Finančního úřadu pro hlavní město Prahu Václav Žemlička.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).