Hlavní navigace

Názory k článku Kontroly #EET začínají přitvrzovat, výrazně vzrostl počet pokut i jejich výše

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 4. 2017 17:56

    VM (neregistrovaný)

    O co se ten slovenský estébák snaží, když dává nesmyslné až likvidační pokuty za "prohřešky" typu nevyvěšený lísteček nebo nevystavená účtenka? Rozpoutat občanskou válku? Přesunout co nejvíc aktivit do šedé ekonomiky? O to aby kontrolory semtam někdo za rohem záhadně přepadl?

  • 14. 4. 2017 13:01

    Linus (neregistrovaný)

    Je sice pěkné, že se přitvrzuje, ale bohužel i tak málo. Je potřeba znásobit počet kontrol, protože do restaurace kam pravidelně chodím na oběd, se mi minimálně jednou týdně stane, že nedostanu lístek.
    Kdyby alespoň nechali otevřený ten web, kde to šlo hlásit, tak by to bylo v pořádku, takhle tam prostě musím vždy stát a dožadovat se lístku. Mezitím samozřejmě banda imbecilů ve frontě je nasraná, proč tam jako opruzuju, přitom jako kdybych za to mohl - já mám zákonné právo obdržet svoji účtenku a dokud mi ji nedají tak prostě nejdu. Chápu, že pro ty ynteligenty je to asi těžké pochopit, ale co se dá dělat. Nakonec mi tu účtenku vždy dají, nicméně přestává mě bavit kvůli tomu podstupovat takové martirium - přitom jedna pokutička ve výši půl mega by to pravděpodobně rychle a elegantně vyřešila.

  • 14. 4. 2017 13:17

    Pavel (neregistrovaný)

    Proč ti nevěřím ani slovo?? Ty pohádky co vypravíš si nechej pro koblihy. Jezdím často po republice a toto se mi ještě nikdy nestalo. Obsluha vždy donese papírek na talířku pod ubrouskem a já mohu podle účtenky, která je decentně schovaná , aby nikdo nevěděl kolik platím, pohodlně zaplatit !!!
    Nevím čím to je, možná, Vaše foto by pomohlo vše vyřešit.

  • 14. 4. 2017 21:18

    Linus (neregistrovaný)

    Co to tady prosím melete o talířku s ubrouskem a obsluze? Tohle je restaurace bufetového způsobu, kde jako poslední je kasa. A tam mi tak v pětině případů lístek automaticky nedají.

  • 15. 4. 2017 7:08

    Pavel (neregistrovaný)

    Od člověka který vymetá páté cenové skupiny nelze také nic čekat. Stejně vám nevěřím. Je to vůbec bufet ? Nespletl jste se ? Není to třeba charita kde dostáváte jídlo zdarma a vy čekáte ještě na účtenku ? Přece když nic neplatíte, nemůžete ani dostat účtenku.

  • 15. 4. 2017 13:09

    Linus (neregistrovaný)

    Pátá cenová jste možná tak vy, ano nedám tam za jídlo 1000Kč, ale 150Kč se mi také nezdá nijak levné, když běžně lze dostat polední menu i za 79Kč. Nicméně já osobně tam chodím ne kvůli ceně, ale kvůli rychlosti, protože opravdu nemám čas čekat 5 minut na obsluhu, pak 10 minut na jídlo a dalších 10 minut na placení. Takhle (v případě že mi dají účtenku) mám za 3 minuty všechno hotovo a zbytek času je v mé kompetenci.

    Mimochodem tohle urážení mé inteligence o Vás taky něco vypovídá. Minimálně to, že schvalujete daňové úniky, protože jinak si nedovedu vysvětlit, co byste mohl mít proti tomu, že mám zákonné právo na účtenku mít. Ale chápu, někteří lidé mají delší vedení, což jste tady ostatně sám prokázal.

  • 17. 4. 2017 13:40

    jezevec (neregistrovaný)

    Jednou z nejgeniálnějších Babišových lží bylo přesvědčit prostý lid, že kdo dává účtenky, automaticky to znamená, že ten platí daně – zatímco ten kdo účtenky nedává, daně neplatí. To je ale totální hovadina. Copak snad účtenka platí daně? Ach nikoliv. Mnoho podnikatelů nedává účtenky, přesto své příjmy poctivě eviduje, například kvůli skladové evidenci, nebo bankovnímu kontokorentu, nebo protože prostě nemá důvod v evidenci podvádět – podobně tak mnoho podnikatelů teatrálně vystavuje účtenky z honosné registrační pokladny, aby vzbudili dojem poctivého podnikání, ale přitom vůbec nevedou účetnictví (tím méně, aby platili nějaké daně). A existuje i nenulová množina podnikatelů, kteří (at už dávají nebo nedávají účtenky) velmi svědomitě evidují své tržby, ale daňovou povinnost si vždycky spočítají tak, aby na daně nezbylo. To ale linus, jehož inteligence končí u francle z tiskárničky, nikdy nepochopí.

  • 18. 4. 2017 16:29

    tom (neregistrovaný)

    a nebo daní paušálem! třeba trhovci co jsou jednou za tejden o svém volnu prodat pár jablek pak je vypisování účtenek jen zbytečná zdržující pakárna a pokud si ty jabka nekupuje podnikatel který to nutně potřebuje do účetnictví je to totální hovadina všechny zákazníky ve frontě zdržovat vypisováním(nebo čekáním na online připojení přes mobil kde ma sotva Edge) účtenek!

  • 14. 4. 2017 13:48

    Nepráskač (neregistrovaný)

    Je-li podle Vás škoda, že nemůžete nikoho "napráskat", doporučuji Vám začít u sebe - v rámci morálního přístupu "všem stejně" se jistě pochlubíte svému šéfovi, že v pracovní době píšete příspěvky na internetu, nesouvisející s prací.

  • 14. 4. 2017 21:19

    Linus (neregistrovaný)

    Víte o tom, že je Velký pátek? Normální lidé tento den nepracují. Pracují leda tak nefakačenka a socky, co by bez příplatku za svátek neměli na nájem na příští měsíc.

  • 15. 4. 2017 7:24

    Pavel (neregistrovaný)

    Pane Linus odkopal jste se pěkně, toto jste napsal: "Normální lidé tento den nepracují.Pracují leda tak nefakačenka a socky, co by bez příplatku za svátek neměli na nájem na příští měsíc. " - Toto může napsat jen člověk, budu mírný, prostě to nemáte v hlavě v pořádku. Můj vnuk by vám řekl: "Máš to tam pokažené".
    A teď k věci, a co lékaři, hasiči, policisté, řidiči veškeré hromadné dopravy, zkrátka všichni lidé, kteří bdí nad chodem civilizace atd. .............­.............­.......... Ti nejsou podle vás normální ?
    A co ta obsluha v tom "vašem bufetu" co tam vůbec lezete a necháte se obsloužit, uvařit jídlo pro vás pana "normálního".
    Ano všichni jsou nenormální jen ty jsi normální čau koko.te

  • 15. 4. 2017 9:56

    Hans (neregistrovaný)

    Jen dodám pro pana Linuse:
    Takže např. Řízení letového provozu, piloti, železničáři, strojvůdci, řízení vlakového provozu, kteří pracují o svátcích jsou nefakačenka a socky ?
    Myslím, že takový pilot Airbusu A380 - 1 pilot z ČR je kapitánem tohoto stroje, si vydělá za měsíc víc, než Vy.

    P.S. Peníze vydělané např. kapitánem Airbusu A380 nezávidím. Kdo umí, ten umí, kdo neumí, tak jen čumí.

    Pane Linus, Vy to opravdu nemáte v hlavě v pořádku. Otázkou je, zda Vy nejste socka, potom, co jste napsal...

    De*ile

  • 15. 4. 2017 13:18

    Linus (neregistrovaný)

    To samé, viz níže. Co se týká platu kapitána letadla, tak ano má podle mne dostupných informací více než já, nicméně za to, abych musel do práce i o svátcích mi to opravdu nestojí. To já se radši spokojím třeba s polovinou, ale s tím, že si do práce přijdu kdy chci, odejdu kdy chci a je všem úplně jedno jak si práci během týdne rozložím. Předpokládám, že tohle kapitán letadla dělat nemůže.

  • 15. 4. 2017 13:14

    Linus (neregistrovaný)

    Líbí se mi, jak si vždy vyberete jednu specifickou oblast a s tou pak argumentujete. Kolik procent lidí pracuje v podobných službách? Určitě mnohem více, než běžní dělníci v továrnách a podobně, že? Ale chápu že chtít od lidí, co schvalují krácení daní a určitě budou volit nějakou stranu, která bude chtít toto krácení daní znovu umožnit (zdravím ODS) něco inteligentního je nesmírně těžký úkol.

    Nicméně vzhledem k tomu, že stále zatím v ČR převažuje slušných lidí, tak výsledky dalších voleb jsou jasné, pan Babiš zvítězí, s trochou štěstí dá dohromady s KSČM většinu a prezidentské volby vyhraje pan Zeman - alespoň bude od Vám podobných na další čtyři, respektive pět let pokoj. Už se těšíte?

  • 15. 4. 2017 15:28

    Hans (neregistrovaný)

    Takže asi takhle:

    1. Je vidět z Vašeho textu, že jste klasická socialistická osoba. Se podívejte na Internetu, kam to dotáhli socaní ve Venezuele...

    2. Jestli Vám příjde slušné, že se prezident klátí u klenot v podnapilém stavu, tak k tomu není co dodat...

    3. Podívejte se na Švýcarsko. Socialismus ani komunismus tam není a lidé tam řádně odvádí daně. Jestli pak víte proč ? Protože tamní finančák tam každého občana, u kterého má pochybnosti tak prolustruje, že skoro STBák Babiš a celá naše poslanecká reprezentace by tím neprošla. Proto si tam nikdo z občanů a politiků nedovolí šachovat s daněma.
    Divné, že ? Máme se ke švýcarské morálce ještě co učit - práce minimálně na 2 generace...

    4. To je hezké, že si můžete určit, jak a kdy budete pracovat. Mimochodem, tohle hraničí s podnikáním. A přece podle Babiše a Vás všeci kradnů, iba ja len čerpám...

  • 16. 4. 2017 0:46

    Linus (neregistrovaný)

    Jistě, příklad s Venezuelou je opravdu super. A co takhle dotáhnout to tam, kde je Čína? Ale to se Vám nehodí do krámu. Stačí jeden silný vůdce a všechno může být jinak - a tohle splňuje pan Babiš. Slováci nám ještě budou závidět, že ho nechtěli doma.

  • 16. 4. 2017 5:22

    Pavel (neregistrovaný)

    Zaslepenost Linuse je bezmezná.
    Mocná, všudypřítomná a nekompromisní. Není řeč o mafii, ale o Čínské komunistické straně (ČKS). Svou přítomnost nedává příliš najevo, přesto ovládá vládu, soudy, náboženské organizace i ozbrojené složky. Své pobočky a výbory má v každé vesnici, městě, policii, armádě, institucích a orgánech, i ve všech státních podnicích a dobrovolných spolcích, přesto dodnes nemá vlastní internetové stránky.
    Zatímco turisté, podnikatelé a politické delegace mají po návštěvě Číny pocit, že komunismus už je dávno hudbou minulosti a připadají si jako na Západě, zapomínají, že McDonald's na každém kroku a vznosné mrakodrapy ještě neznamenají, že země dosahuje politického pokroku. Strana je naživu stejně jako v minulosti, jen už se nevystavuje na odiv a vše kontroluje v pozadí. V ekonomické oblasti se restrikce uvolnily, zatímco politicky se prostředí v asijské zemi utužilo.
    „Strana je jako Bůh. Je všude, jen ho nevidíte,“ cituje jednoho profesora z Univerzity Peking novinář a publicista Richard McGregor ve své knize The Party: The Secret World of China's Communist Rulers (Strana: tajný svět komunistických vládců Číny). „Jejich ideologií je moc a tím pádem obrana moci,“ uvedl ve stejnojmenné knize sinolog Richard Baum. Pilíři této obranné strategie jsou dohled nad komunistickými činiteli, propagandou a lidově-osvobozeneckou armádou. Všechny zájmy státu jsou podřízené nejvyšší prioritě – udržet stranu u moci. Pojďme si ale nejdřív říct, jaká je organizace komunistické strany v Číně.

    Je toho na Google spoustu. Ale to je jedno. Žíjte si tu svoji pohádku dál a čekejte na " Silného Vůdce" - několik jích už tu bylo a víme jak to dopadlo.

  • 16. 4. 2017 5:28

    Pavel (neregistrovaný)

    V čele strany a zároveň státu momentálně stojí Chu Ťin-tchao. Zatímco jeho titul prezidenta čínská vláda prosazuje v demokratických zemích, v té zbylé hrstce komunistických států jej oslovují jeho důležitějším a funkčně vyšším titulem, který je pravým důvodem jeho moci – generální tajemník ČKS. Generální tajemník přímo řídí ústřední vojenskou komisi, a tím pádem i celou armádu. Tu si musí hýčkat, neboť na ní závisí jeho moc.

    Stálý výbor politbyra
    Chu Ťin-tchao nefunguje jako svrchovaný vládce, nýbrž se s ním na vrcholném vedení státu podílí dalších osm mužů – osm členů stálého výboru politbyra, který tvoří nejvyšší a nejmocnější rozhodovací orgán v zemi. Protože různí lidé patří k různým frakcím, dochází ke vzájemné nevraživosti a bojům. Členové výboru jsou určeni z pětadvaceti členů politbyra. Stálý výbor řídí šest oddělení, z nichž každé je nadřazené veškerým vládním orgánům včetně ministerstev.

    Politbyro
    25ti členné uskupení „zvolené“ z ústředního výboru ČKS. Politbyru podléhá ústřední disciplinární komise, která řeší přestupky kádrů. Členové politbyra patří k nejbohatším lidem ve státě.

    Pojďme si ale nejdřív říct, jaká je organizace komunistické strany v Číně.
    Ústřední výbor ČKS
    Zkráceně nazývaný “ústředí”. Má 371 členů, z nichž se vybírá 25 členů politbyra. Teoreticky řídí všechna oddělení strany, prakticky tuto funkci přebírají lídři ze stálého výboru politbyra. Schůzím ÚV ČKS se říká plenární zasedání, která se konají alespoň jednou ročně.

    Ústřední organizační oddělení
    Tajnůstkářský úřad sídlící v neoznačené budově v centru Pekingu určuje, kde bude který stranický funkcionář působit. Jde v podstatě o takové obří personální oddělení nomenklatury. Na všechny kádry se vedou složky s podrobnostmi o jejich vzdělání, životě, dosavadním chování, úspěších i prohřešcích. Teoreticky se při dosazovaní na důležité posty přihlíží k těmto kritériím, prakticky rozhodují především konexe. Na nižších pozicích se s funkcemi vesele obchoduje. Nerozhoduje se jen o funkcích ve státní správě, ale i ve státních podnicích, univerzitách, nejrůznějších profesionálních či zájmových sdruženích, odborech, médiích atd.
    Každý z vůdců se snaží na důležité posty dostat především své lidi. Například bývalý premiér Ču Žung-ťi takto ovládl finanční sektor, bývalý generální tajemník strany Ťiang Ce-min technologický sektor a šéf bezpečnostních složek v zemi, Čou Jung-kchang, naftařský a energetický průmysl.

  • 16. 4. 2017 5:35

    Pavel (neregistrovaný)

    Spolu s armádou a organizačním oddělením patří mezi nejdůležitější úřady v zemi. V současné době jej řídí člen stálého výboru politbyra Li Čchang-čchun. Sídlí v neoznačené budově v centru Pekingu, stejně jako organizační oddělení. Má na starosti cenzuru médií včetně internetu a šíření ideologie strany. Navzdory tomu, že není součástí vlády a jeho působnost není upravena zákonem, má rozsáhlé pravomoci. Pobočky oddělení propagandy se nacházejí po celé zemi na různých úrovních.
    Strana zastává stanovisko, že média mají sloužit straně. Novináři a reportéři musí informovat jen o zprávách schválených ústředím propagandy a v souladu s instrukcemi. Také se musí účastnit pravidelných školení o marxismu, cenzuře a dalších předmětech. Řeší i na první pohled nedůležité věci. Při příležitosti 60. výročí převzetí moci stranou v roce 2009 měly například všechny internetové stránky nařízeno „použít zářivě rudou barvu k navození slavnostní atmosféry“. Na cenzuře internetu pracují desítky tisíc zaměstnanců včetně placených bloggerů a komentátorů, kteří ovlivňují mínění internetové veřejnosti jak v Číně, tak i za jejími hranicemi.

    Pracovní oddělení sjednocené fronty
    Úkolem úřadu je propagovat ideje ČKS za hranicemi Číny. Ovládá spolky, politické strany a organizace Číňanů usazených v zámoří a snaží se pomocí nich ovlivňovat politiky i veřejnost daných států. Součástí sjednocené fronty je i osm tzv. „demokratických“ stran v Číně, ovšem realitou je, že vedení i rozpočet těchto stran určuje samotná ČKS. Komunistická strana ovládá rovněž většinu čínských médií v cizích zemích, které se snaží ovlivňovat názory krajanů v zahraničí, zpravidla za vydatné pomoci čínských zastupitelských úřadů........­.............­.............
    V tomto chcete opravdu žít ? Silná osobnost, opravdu jí chcete ?

  • 16. 4. 2017 5:53

    Pavel (neregistrovaný)

    Používané metody těchto komunistů jsou srovnatelné, dokonce i v mnoha ohledech brutálnější, než metody používané šílenci z Islámského státu. Počet tzv. zločinů trestatelných smrtí byl v roce 2015 – 46. Zkuste sami napsat alespoň 15 zločinů, za které byste udělili sami trest smrti. I to je téměř nemožné, pokud se nedostáváte do fantasmagorických případů, jako je například nesvítící světlo u automobilu. Ano, to je pravá Čína, diktátor, který nechává vraždit obyčejné lidi na potkání.
    Stejně jako nacisté, i čínští komunisté mučí zatčené, vesměs nevinné, lidi, například 16 hodinovými výslechy, provázenými bitím, nedostatkem spánku, křikem, svazováním. Mučení a omezování osobní svobody je v Číně běžné, jako za nacistického Německa. Vykonstruované justiční vraždy v řádech tisíců ročně už ani nelze počítat.
    Kdo je tedy čínský prezident? Masový vrah. A toho zde exkomunista Zeman pozval na návštěvu demokratické země, která zažila 50 let téměř nepřetržité diktatury, od které jsme se osvobodili teprve před 26 lety.

  • 19. 4. 2017 12:20

    Honza (neregistrovaný)

    Třeba proto, aby Vám soudruzi diktovali, kolik máte mít dětí? Nebo proto, že je v Číně kapitalismus, byť to tak nenazývají? Nebo byste rád Great Firewall of China? Máte pravdu, k demokracii je v autokracii daleko, stačí se podívat do Turecka. A s Firewallem už babiš začala...

  • 17. 4. 2017 8:52

    Ladyika (neregistrovaný)

    Pro LINUS:Milý stěžovateli, je vidět, že nikterak nepodnikáte a je Vám trnem v oku kdokoliv, kdo by případně mohl něco vydělat. Zkuste si otevřít jakýkoliv obchod, činnost a dostát všem "zákonným" požadavkům, aby jste nebyl v hrozbě sankcí. Zajistěte si,aby jste byl natolik úspěšný, že se Vám 500 mega jak píšete bude zdát za drobný peníz. Zajistěte si,abyste se zavděčil všem zákazníkům a především těm, kteří jsou jako Vy!
    Mám pro Vás otázku? Před nějakým časem bylo dáno do vyhlášky, že chodci mají přednost. Také skáčete přímo pod rozjeté auto jen proto, že na to máte nárok a nepřemýšlíte? Spousta lidí to tak dělá a diví se, že to prostě nejde ubrzdit,ale přece to je nemožné, když mají přednost ne? Dám Vám radu: pokud nejste spokojen s restaurací kam chodíte najděte si jinou. Nebo možná stačí prostě normálně říct personálu o paragon a je to. Než přišel p. Babiš s touto "inovací" uvedl v TV, aby si každý občan bral paragon, že jinak je okrádán. jinými slovy = každý, kdo podniká krade. Nemyslíte, že to je především na žalobu takto bez důkazů obvinit veřejně všechny podnikatele. Já myslím, že je!! A pokud čtu Váš názor, jste určitě jeden z těch co si nechá těmito záměrnými MANIPULACEMI vymývat mozek a nepoužíváte normální rozum. Proto potom takovéto věci mohou vznikat a právě proto fungují. Další zákony, které takto mohou projít můžou být už namířeny klidně proti Vám za "mírnou" pokutku po naprášení na příslušný úřad. A věřte, že to rádi udělají jiní lidé stejní jako Vy. Musíte mít smutný život! A já se nebojím podepsat
    Ivana

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).