Hlavní navigace

Kreditní karty mohou překonat špatné období. Podívejte se na jejich nabídku

7. 11. 2018
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Kreditní karty pro podnikatele nenabízí mnoho bankovních institucí, jak se můžete přesvědčit v našem přehledu. Nabídka je podobná a liší se především výhodami.

Kreditní karta se vzhledově neliší od té debetní, ale při jejím používání čerpáte úvěr. Ten je revolvingový a díky bezúročnému období, které banky nabízejí, se můžete vyhnout úrokům. Zřízení a vedení kreditních karet je většinou zdarma a můžete k nim získat spousty zajímavých výhod.

ČSOB

Produkt Československé obchodní banky má název Kreditní karta pro podnikatele a představuje neúčelový úvěr až do výše 500 tisíc korun. Bezúročné období je 45 dní, základní úroková sazba je 18 % ročně a podnikatelé mají možnost měsíčně splácet jen 5 % z vyčerpané splátky. K získání kreditní karty je potřeba kromě dokladů totožnosti poslední daňové přiznání s přílohami, doklad o zaplacení daně z příjmu za poslední zdaňovací období a také je nutné mít založené u banky Podnikatelské, Obchodní nebo Firemní konto. 

K výhodám této kreditní karty patří například sleva 0,40 Kč/l na paliva v síti EuroOil, možnost platby za služby a zboží na České poště, nebo pojištění nákupu a prodloužení záruky u vybraného sortimentu zboží pro podnikání při platbě touto kartou. Mezi něj patří například mobilní zařízení, trezory, počítače, profi nářadí nebo vybavení kanceláře. Ke kartě je rovněž možné sjednat zvýhodněné cestovní pojištění, pojištění proti ztrátě a krádeži nebo pojištění právní ochrany pro řidiče motorových vozidel. Navíc je možné zařadit se do benefitního programu MasterCard Business Selection, který umožňuje třeba vstup do salonku MasterCard Lounge na pražském nebo vídeňském letišti a další služby.  

Na pojištění by se nemělo zapomínat, v podnikání obzvlášť, připomeňte si náš článek s názvem Pojistit ve vašem podnikání můžete téměř cokoliv

Fio Banka

Fio banka nabízí podnikatelům kreditní kartu MasterCard Credit Business – její vydání i vedení je zdarma a roční úrok je 17,90 %. Bezúročné období je také 45 dní a sami si můžete zvolit jeho začátek, například podle dne vyplácení výplaty. Úvěrový limit kreditní karty je 10 až 500 tisíc korun a minimální měsíční splátka je 500 Kč. Klienti Fio banky o kreditní kartu mohou zažádat přímo prostřednictvím internetového bankovnictví nebo na pobočce. Podnikatel, který u nich nemá účet, si jej musí založit a dodat tři výpisy z účtu a poslední daňové přiznání. 

V rámci kreditní karty mají klienti 10 výběrů měsíčně z bankomatů Fio banky zdarma, mohou si nastavit inkaso na splácení celé vyčerpané částky nebo využít zdarma upozornění na blížící se datum splatnosti e-mailem. Kreditní karta je automaticky součástí bonusového programu zvaného Priceless Specials, který vrací procenta z nákupu. Stejně jako u ČSOB je možné zaregistrovat se do programu MasterCard Selection nebo si sjednat ke kartě pojištění navíc.

Komerční banka

S kartou Business World od Komerční banky můžete získat až 500 tisíc korun a bezúročné období je také 45 dní. Měsíční poplatek za kartu je 59 Kč, ale je zdarma, pokud bezhotovostní platby činí v daném měsíci 5000 korun a více. O kartu mohou žádat podnikatelé s oprávněním podnikat v České republice a budou potřebovat 2 doklady totožnosti a doklad o provozování podnikání. Z každé platby kartou získáte 1 % zpět na podnikatelský účet u této banky určený ke splácení kreditní karty a automaticky se dostáváte do výše popsaného programu MasterCard Business Selection. 

Moneta Money Bank

Kreditní karta Moneta Business Card má bezúročné období až 55 dní, a je tak možné do 25. dne dalšího měsíce splatit buď celou částku, nebo minimální splátku. Zbytek je pak splácen s úrokem 15,99 % ročně. Tato čísla platí pro založení na pobočce, při sjednání online je úrok 14,99 %. Podobně při podání žádosti na pobočce vyjde vedení kreditní karty na 49 korun měsíčně, zatímco u online žádosti je zdarma. Ke sjednání jsou potřeba dva doklady totožnosti a telefon a e-mail, kde přijdou potvrzovací kódy a informace o přihlášení k účtu. 

V rámci vedení kreditní karty je zdarma internetové bankovnictví, aplikace Smart Banka i služby osobního bankéře. K dalším výhodám patří 1 % zpět z každé platby u obchodníka nebo na internetu, dále až 30 % zpět z nákupu u partnerů věrnostního programu bene+ nebo taktéž program MasterCard Business Selection. 

skoleni_15_4

Pomoci v podnikání může také revolvingový úvěr, podívejte se na jejich nabídku v článku Pomohl by vašemu podnikání revolvingový úvěr? Pak si dejte pozor na poplatky

Diners Club

Nebankovní kreditní kartu si můžete založit také u pobočky americké finanční organizace Diners Club. Ta nabízí hned několik druhů karet, například Diners Club Pure, Diners Club Pure+, Diners Club White Golf a další. Tyto karty u nás přijímají vybraní obchodníci a vybrat z nich lze například z bankomatů Monety Money Bank, České spořitelny, ČSOB nebo Raiffeisenbank. U kreditní karty Diners Club Pure+ je úvěrový limit až 350 tisíc korun, bezúročné období 55 dní a úrok je od pouhých 4,9 %. Vedení karty však vyjde na 1490 Kč ročně. K výhodám patří kromě nízkého úroku také sbírání hodnotných bodů za platby, členství ve světě eLounge nebo cestovní pojištění zdarma.

Přehled

Nabídka kreditních karet pro podnikatele
Instituce Vedení Bezúročné období Úroková sazba  Úvěrový limit
ČSOB zdarma 45 dní 18 % až 500 000
Fio banka zdarma 45 dní 17,90 % až 500 000
Komerční banka 59 Kč / zdarma 45 dní 18 % až 500 000
Moneta Money Bank 49 Kč / zdarma 55 dní 14,99 % / 15,99 %
Diners Club 1490 Kč 55 dní od 4,9 % až 350 000 Kč

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).