Hlavní navigace

Sháníte kreditní kartu? Podívejte se na jejich nabídku

28. 1. 2020
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Kreditní karty mohou podnikatelům pomoci překonat špatné období. Jejich nabídka se liší poplatky i výhodami.

Při používání kreditní karty čerpá její uživatel revolvingový úvěr – může tedy peníze postupně splácet a zároveň je čerpat. Ušetřit na úrocích mohou pak podnikatelé díky bezúročnému období.

Každá kreditní karta má bezúročné období, díky kterému je možné ušetřit na úrocích. Když tedy podnikatel půjčené peníze vrátí v průběhu tohoto období, tak neplatí vůbec žádný úrok. Ten je ve většině případů vysoký, a proto se bankám vyplatí kreditní karty nabízet. Jejich zřízení a vedení je v řádech několika korun, klienti si připlatí na výběrech z bankomatů a měli by si dát pozor také na změny podmínek z jejich strany. S kreditními kartami je spojena také spousta výhod, jako jsou například bonusy z nákupů, vstupy do letištních salonků nebo například cestovní pojištění. 

Pokud by vám nestačily peníze z kreditní karty, můžete si zařídit také úvěr. Zjistěte o něm více v našem podcastu: Chcete úvěr na podnikání? Co je k tomu potřeba a jak nechybovat, radí odborník

Nabídka kreditních karet

Česká spořitelna nabízí kreditní kartu Kredit+ MC Business, ke které je možné si sjednat cestovní pojištění a pojištění osobních věcí a karty. S touto kartou se držitel dostane do letištních salónků MasterCard (Praha, Bratislava, Vídeň) a může využívat i asistenčních služeb MasterCard (Mastercard Nonstop Alarm centrum). V roce 2019 v České spořitelně žádné změny těchto karet neprováděli. Business kreditní karty jsou nastaveny tak, aby odpovídaly potřebám klientů standardními funkcemi. Klienti nepřečerpají daný limit a při splacení v bezúročném období nic nepřeplatí, dodává František Bouc z tiskového centra České spořitelny.

V současné době změny u kreditních karet neprovádí ani ČSOB. Podnikatelé si mohou zřídit kreditní kartu pro podnikatele s názvem KREDITKA. K ní nabízí benefitní program Mastercard Business Selection, včetně vstupu do letištních salonků Mastercard. Ke kartám se vztahují výhody a akce u našich partnerů, například aktuální sleva 0,4 Kč/litr paliva v síti EuroOil, doplňuje Jan Figlovský, manažer segmentu pro firemní klienty ČSOB. U Diners Club je možné pořídit kartu Pure+ Small business, kde je první rok úrok pouze 4,9 %. V dalších letech potom 9,9 %. V ceně kreditní karty je cestovní pojištění i pro spolucestující a z každé platby dostanete 1 – 5 % zpět formou bonusového programu.

O cestovním pojištění jsme psali zde: Nemoc vás může skolit i na pracovní cestě. Nepodceňujte proto cestovní pojištění

Kreditní karta MasterCard Credit Business od Fio banky nabízí podnikatelům roční úrok 17,90 %. Začátek bezúročného období je volitelný a trvá 45 dní. Kreditní kartu je možné si takzvaně přednabít, tedy dostat se do kladného zůstatku a neplatit tak úroky z výběrů z bankomatu. Všechny kreditní karty ve Fio bance jsou automaticky součástí bonusového programu Priceless Specials, v rámci kterého se vrací procenta z nákupů a držitelé business kreditních karet se také mohou zaregistrovat do programu MasterCard Business Selection a získat další výhody.

Brand24

V Komerční bance je vedení karty zdarma, když bezhotovostní platby prostřednictvím karty zaúčtované v daném měsíci dosáhnou minimální částky 5000 Kč. Díky kartě můžete zdarma vstupovat do letištních salonků MasterCard v Praze a Vídni s občerstvením, WIFI, zpravodajstvím a dalšími výhodami. Za každou platbu kartou získáte zpět 1 % na váš podnikatelský účet v Komerční bance určený ke splácení kreditní karty. Další výhodou je pojištění zneužití platební karty držitelem, cestovní pojištění pro držitele karty i děti a manžela nebo manželku, doplňuje tiskový mluvčí  Komerční banky Michal Teubner.

Podobnou výhodu najdete také v MONETA Money Bank. Tam v rámci karty MONETA Business Card klientům vrací 1 % zpět z každé provedené transakce u obchodníka nebo na internetu a neomezeně i v zahraničí. Klient má možnost mít vedenou kreditní kartu bez nutnosti mít zde založený běžný účet. Nově nabízíme na kreditní kartě pro podnikatele promo, kdy klient dostane zpět 1000 Kč v případě, že udělá 5× transakci kartou ve výši min. 500 Kč, upřesňuje Zuzana Filipová, Head of Communication and CSR z MONETA Money Bank.

Kreditní karty pro podnikatele
Instituce Název produktu Bezúročné období Úroková sazba Úvěrový limit
Česká spořitelna Kreditní karta Kredit+ MC Business 50 dní 18 % 300 000 Kč
ČSOB Kreditní karta pro podnikatele KREDITKA 45 dní 18 % 500 000 Kč
Diners Club Diners Club Pure+ Small Business 55 dní od 4,9 %, poté 9,9 % 350 000 Kč
Fio banka MasterCard Credit Business 45 dní 17,90 % 500 000 Kč
Komerční banka Karta Business World 45 dní 19,99 % 50 000 Kč pro nové klienty
500 000 Kč pro klienty KB
MONETA Money Bank MONETA Business Card 55 dní 14,99 % při sjednání online
15,99 % při sjednání na pobočce
500 000 Kč

Přehled některých poplatků

Poplatky u kreditních karet pro podnikatele
Instituce Zřízení kreditní karty Správa a vedení kartového účtu Výběr z vlastního bankomatu Výběr z cizího bankomatu
Česká spořitelna 650 Kč ročně zdarma 50 Kč 80 Kč
ČSOB zdarma 600 Kč ročně 5 Kč + 1 % 40 Kč + 1 %
Diners Club zdarma 990 Kč 59 Kč + 2 %
Fio banka zdarma zdarma zdarma 5 zdarma, poté 25 Kč
Komerční banka zdarma zdarma/59 Kč 1 %, min 30 Kč 1 %, min 100 Kč
MONETA Money Bank zdarma zdarma/49 Kč měsíčně 1 % z transakce 1 % z transakce + 30 Kč

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).