Hlavní navigace

Aktualizováno: Letní slevy nabízí více než polovina obchodníků

21. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Už počátkem července začaly letní výprodej. V současnosti je nabízí 64 procent obchodníků, kteří nabízejí až 50% slevy. Vyplývá to z ankety mezi padesátkou nejvýznamnějších obchodníků, kterou uspořádala společnost GE Money Multiservis.

Podle ankety zahajují obchodníci letní výprodej čím dál tím dříve, často už v polovině června. Dobu slev stanovují obchodníci většinou podle tradice firmy. Toto kritérium je rozhodující pro více než 60 procent z nich, uvedl Charlie Coode, předseda představenstva a generální ředitel GE Money Multiservis.

Jak řekla serveru Podnikatel.cz mluvčí společnosti Tesco Stores Jana Matoušková, v Tescu potrvají slevy po dobu celého léta a budou končit v polovině září. U některých druhů sortimentu však mohou skončit dříve, třeba v polovině srpna. Každý druh sortimentu má totiž své vlastní období slev. Některé slevy ale naopak teprve začnou, upřesnila Matoušková.

Naproti tomu výše slevy je v podobné výši. Pohybuje se v průměru kolem 50 procent z ceny zboží. Obvyklým sortimentem zařazeným do výprodejů je letní zboží a starší modely či kolekce daného produktu. Toto zboží zařazuje do výprodeje téměř 80 procent obchodníků.

Ve slevách se také objevuje zboží, u kterého je plánována inovace, ať už jde o barvu, funkčnost či něco jiného, upřesnila Jindra Válová, tisková mluvčí společnosti IKEA.

Podle obchodníků zákazníci využívají spíše prvních kol slev, než aby čekali na kola další, při kterých je zboží ještě levnější. Více než cena je tak pro ně důležitější možnost širšího výběru zboží.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).