Hlavní navigace

Lidé se přestali spoléhat na stát. Roušky si vyrábí sami. Je z nich módní hit

19. 3. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

(FOTOGALERIE) Podle nového opatření si musí lidé povinně zakrývat nos a ústa. Ochranné prostředky ale stále chybí, proto se mnozí spustili do výroby roušek.

Od dnešní půlnoci (19. března) platí v České republice další opatření, které má zamezit šíření koronaviru. Chránit obličej, tedy nos a ústa, by si lidé měli povinně jak venku, tak také v práci. 

K zakrytí obličeje je možné použít klasické ochranné pomůcky, jako jsou rouška či respirátor, lidé ale mohou použít také šál nebo šátek. 

Ochranné pomůcky chybí

Nařízení vlády začalo platit i navzdory tomu, že je ochranných pomůcek nedostatek. V České republice se ale vzedmula velká vlna solidarity a lidé začali roušky vyrábět sami. A to jak pro své nejbližší a kamarády, tak také pro ty, kteří to potřebují nejvíce. Tedy zdravotní personál a prodavače a prodavačky, kteří jsou denně vystaveni nákaze. Ale také pro seniory. 

Roušky se stávají módním hitem

Při výrobě roušek lidé často sahají pro barevné látky. Vznikají tak vyloženě módní kousky. Často je také vizuál uzpůsoben dětem, aby ochranu úst a nosu lépe přijaly. 

Pochlubte se: Pokud jste i vy ušili svou roušku, pošlete fotografii na press@podnikatel.cz. Rádi vaše výrobky zveřejníme. 

Prohlédněte si, jak si lidé s rouškami poradili. 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).