Hlavní navigace

Lyžařské areály dostanou dotace, vyplácet se budou podle počtu sedaček

13. 1. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Vláda schválila dotační program pro lyžařské areály. Prostředky se budou vyplácet na bázi „sedačkového“.

Kromě počtu sedaček bude hrát roli i struktura přepravních zařízení. Na základní vleky se bude vyplácet 210 Kč za den, za odpojitelné lanové dráhy 530 Kč denně. Program by měl být spuštěn ještě v lednu.

Dotační program pro skiareály

Vláda před několika dny schválila dotační program COVID – SPORT III Lyžařská střediska, jehož cílem je zmírnit negativní dopady omezení spojených s opatřeními v boji proti pandemii nemoci COVID 19 pro lyžařské areály, která vláda 27. prosince uzavřela. Podpora ve formě dotace na provozní náklady se bude poskytovat za období od 27. prosince 2020 do 22. ledna 2021. Žádosti by se měly začít přijímat v lednu.

Maximální výše podpory na jednoho příjemce se odvíjí jednak od počtu a struktury přepravních zařízení, kdy k 1 místu náleží kompenzace ve výši 210 Kč pro základní vleky, 340 Kč pro neodpojitelné lanové dráhy nebo 530 Kč pro odpojitelné lanové dráhy za 1 den. Nejvyšší možná denní podpora je dále určena částkou vypočtenou jako 50 % běžného průměrného denního nákladu provozu střediska za uplynulé 3 sezony. Příjemci pak za den náleží nižší z takto vypočtených částek, upřesnil vicepremiér a ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček.

Ministerstvo průmyslu a obchodu plánuje do budoucna nabídnout širší podporu všem sportovním areálům. Sportoviště by tak měla snadněji dosáhnout na provozní záruky na úvěry od ČMZRB.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz