Hlavní navigace

Máme pro vás přeplatek na dani, vyplňte formulář, láká podvodný e-mail

3. 5. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Finanční správa varuje před dalšími podvodnými e-maily, které zneužívají její jméno a logo. Tentokrát podvodníci tvrdí, že uživateli vznikl přeplatek na dani.

E-mail se snaží přinutit uživatele ke kliknutí na podezřelý odkaz a vyplnění formuláře. Jak upozorňuje finanční správa, ona sama nikdy ve svých e-mailech nežádá o kliknutí na link.

Pozor na podvodné e-maily

Finanční správa upozorňuje na phishingovou kampaň, prostřednictvím které je zneužíváno její jméno a logo. Podvodníci se falešnou výzvou k vrácení daně snaží přinutit uživatele ke kliknutí na podezřelý odkaz a vyplnění formuláře. Pokud někdo odkaz v předmětném podvodném mailu otevřel a zadal své údaje do falešného formuláře, měl by neprodleně kontaktovat svého správce sítě nebo společnost zabývající se kybernetickou bezpečností, jelikož má s velkou pravděpodobností kompromitované zařízení či osobní údaje, doplnil Lukáš Heřtus z tiskového oddělení Generálního finančního ředitelství.

Před podobnými podvody finanční správa varovala už v březnu kdy byla nabízena částka 136,99 EUR. Jedná se s největší pravděpodobností o variaci této kampaně. Dovolujeme si opětovně upozornit, že e-maily rozesílané finanční správou mají vždy tvar domény …@fs.mfcr.cz. Finanční správa navíc nikdy ve svých e-mailech nežádá o kliknutí na link, upřesnil Lukáš Heřtus.

E-maily, které jsou součástí aktuální phishingové kampaně, vypadají takto:


Autor: Finanční správa, podle licence: Public Domain

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).