Hlavní navigace

Mění se certifikát u #EET. Ověřte si u dodavatele, že máte kompatibilní pokladnu

31. 7. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

SSL certifikát příjmové strany systému EET, tedy certifikát, kterým je zabezpečeno HTTPS spojení mezi pokladnou a příjmovou stranou EET, se brzy změní.

Finanční správa proto vyzývá podnikatele, aby se u svého dodavatele pokladního zařízení nebo pokladního software ujistili, že jejich zařízení novému SSL certifikátu důvěřuje.

Ověřte si, že vaše pokladna certifikátu důvěřuje

Konkrétně se jedná o výměnu starého SSL certifikátu GeoTrust (Symantec) novým certifikátem od CA DigiCert. Původně mělo k výměně dojít už 7. srpna, finanční správa nicméně termín výměny posunula a mělo by k ní dojít 10. září. Důvodem posunu je to, aby poplatníci ve spolupráci s dodavateli pokladních systémů měli více času na kontrolu a případné úpravy konfigurace, eventuálně aktualizaci pokladních zařízení, či přidání nového kořenového certifikátu (CA DigiCert) mezi důvěryhodné, vysvětluje finanční správa.

Už nyní je ale možnost vyzkoušet funkcionalitu pokladních zařízení proti Playgroundu EET, kde je nový certifikát od CA DigiCert nasazen již od dubna. Finanční správa každopádně vyzývá podnikatele, aby si u svého dodavatele pokladního zařízení nebo pokladního softwaru ověřili, že jejich zařízení novému SSL certifikátu důvěřuje.

Změna se netýká certifikátů pro evidenci tržeb, které se generují při registraci poplatníka k EET (vydané CA EET prostřednictvím webové aplikace Elektronická evidence tržeb na Daňovém portálu) sloužících k autentizaci datových zpráv.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).