Hlavní navigace

Ministerstvo financí přichází s úlevou pro podnikatele

8. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Firmy a podnikatelé by si podle návrhu ministerstva financí mohli pořizovat jakékoli osobní automobily s následnou možností odpočtu DPH. Návrh by mělo ministerstvo vládě přeložit v příštích dnech a a parlament by o něm měl jednat na nejbližší řádné schůzi. Mohl by tak začít platit už během příštího roku.

Firmy a podnikatelé by si mohli jakékoli osobní auto již od příštího roku uplatnit v odpočtech DPH. Návrh chce ministerstvo financí předložit vládě v nejbližších dnech. Parlament by jej měl projednat na příští řádné schůzi. Ministerstvo financí by chtělo touto cestou podpořit české firmy a zároveň automobilový průmyslu, na něž dopadají následky finanční krize obzvlášť tíživě. Nyní si podnikatelé mohou DPH odečíst pouze za vozy, jež spadají do kategorie nákladních či lehkých užitkových aut.

Je to skvělý nápad, který možná mohl přijít o něco dříve než v době, kdy ekonomika již zpomaluje, uvedl prezident Hospodářské komory ČR Petr Kužel s tím, že navrhnout takovéto opatření se HK ČR snažila již v minulosti, bohužel však neúspěšně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).