Hlavní navigace

MfD: Kinům padají tržby

30. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Do českých kin míří méně návštěvníků a jejich tržby meziročně klesly o 112 milionů korun na 854 miliony Kč. Píše to dnešní Mladá fronta Dnes s odvoláním na informace Unie filmových distributorů.

Provozování kina patří v Česku k podnikání, jehož tržby se pohybují nahoru a dolů jako na houpačce. Letošním 854 milionum (což jsou tržby zatím jen za leden až září) předcházelo loni 1,2 miliardy. Například v roce 2005 kina vidělala 854 miliony a v roce 2000 dokonce jen 593 miliony. Rok 2007 byl z hlediska tržeb v novém století pro kina zatím rekordní.

HN, PR: Svaz průmyslu a dopravy chce po vládě podporu malých a středních podniků

Svaz průmyslu a dopravy ČR žádá vládu, aby řešila současnou finanční krizi. Konkrétně požaduje, aby vláda stanovila termín přijetí eura, pomohla malým a středním podnikům a odmítla energeticko-klimatický balíček, píší dnešní Hospodářské noviny. Premiér Mirek Topolánek však reagoval prohlášením, že v současné době je stanovení termínu přijetí eura nemyslitelné.

Právo upřesňuje, že u podpory malých a středních podniků se svazu jedná především o zlepšení přístupu podniků k úvěrům. Topolánek i přes nesouhlas s termínem eura dodal, že bude se svazem, který hovoří za 1600 průmyslových a dopravních firem, jednat. Podle předsedy svazu Jaroslava Míla stále více českých firem musí krizi čelit propouštěním, omezováním výroby nebo úvahami o přesunutí výroby do zahraničí.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).