Hlavní navigace

Názor k článku Místo občanky ukazovat mobilní aplikaci? Mladiství i hospodští vymýšlí, jak to obejít od Jet - Teda to je zase blbost! Kde je ten...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 2. 2023 11:23

    Jet

    Teda to je zase blbost! Kde je ten prinos? Misto toho, abych vytahl obcanku, kterou mam (musim mit) u sebe, musel bych si nainstalovat nejakou pochybnou aplikaci a jeste se nekde kdovi jak registrovat. Netusim, co je to ta "bankovni identita", ale predpokladam, ze neni nic jednoducheho ani rychleho ji dostat. Ale i kdyz ho budu treba mit. Co je jednodussi - vytahnout penezenku a ukazat obcanku, kterou mam v pruhledne kapsa v penezence, nebo vytahnout telefon, odblokovat ho, najit tu spravnou aplikaci, pockat az se spusti a pak ji ukazat obsluze. Doufajice, ze je v baterce jeste dost energie na to, aby se to stihlo, nez se ten zatraceny telefon vybije.

    I z hlediska prodavajiciho je to neskutecny opruz. Misto toho, aby se naprosto jednoduse podival na datum narozeni a na fotku, jestli souhlasi, tak bude muset mit scanner nebo telefon, kterym precte kod ktery mu nekdo ukaze. Bez moznosti jakymkoliv zpusobem overit, jestli je ten kod platny. Uz vidim cisnika s plnou rukou piv jak druhou rukou nekde po kapsach lovi telefon, odemyka ho, spousti nejakou pochybnou aplikaci a skenuje kod.

    Tohle muze vymyslet jenom nekdo, kdo v zivote nepracoval v hospode.

    Nastesti se me to netyka. Pochybuju, ze by mel nekdo pochybnost o tom, jestli mi je 18.
    Za mych mladych let se kontrola obcanky obchazela celkem jednoduse. Na zadost "ukazte mi obcanku" jsem se zvedl se slovy "moment, mam ji v bunde v satne". Ve 100% pripadu me cisnik s omluvou zase usadil :-). Kdyby ne, nedalo by se nic delat, rekl bych mu, ze jsem ji v bunde nenasel, ze ji asi nemam a pil bych sodovku :-).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).