Hlavní navigace

Názor k článku Místo šikanování slušných podnikatelů může stát legalizovat zakázané činnosti od m - Naprosto ignorujete fakt, ze jak hazard tak drogy...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 10. 2014 10:06

    m (neregistrovaný)

    Naprosto ignorujete fakt, ze jak hazard tak drogy zpusobuji zavislost. Oboji takovou, ze se ji vetsina lidi nedokaze zbavit. Z toho duvodu by melo byt oboji zakazano, protoze clovek, ktery se stane zavislym, v podstate devastuje svoji rodinu, svoje okoly a ve velke casti pripadu je nevylecitelny.

    Jakmile povolite drogy, je sice hezke, ze ceny klesnou dolu a omezite mafii (presunete ji do jineho odvetvi, ti lide nepujdou na pracak). Ale to neni zdaleka hlavni problem. V situaci, kdy nedokaze velka cast populace odolat vyzkouseni legalnim a pololegalnim drogam jako cigaretam a mariuhane, je naivni predstava, ze legalizaci klesne spotreba. Naopak obrovsky vzroste pocet zavislych, ktery to proste jen chteli vyzkouset. A nakonec, je to kseft i kdyz v mensim. A stat uz tezko vycouva, protoze z toho bude mit obrovske danove vynosy (vyvazene obrovskymi skodami, ale dlouhodobe finance a nasledky stat ze zasady neresi).

    Spolu s tim samozrejme vyrazne stoupne prostituce, protoze vetsina prostitutek slape protoze potrebuje prachy na drogy (jaka to svoboda). A spolu s tim naroste extremne HIV a dalsi nemoci, pricemz samozrejme take neprimou nakazou.

    Hlavne ze vybereme vic na danich... nevadi, ze tu budeme za chvili jak v Africe (smi se jeste pouzivat Afrika? neni to moc rasisticke?).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).