Hlavní navigace

MONETA Money Bank umožní podnikatelům odklad splátek

23. 3. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

MONETA reaguje na současný stav a umožní klientům z řad fyzických osob, živnostníků a firem zažádat o odklad splácení svých hypoték, úvěrů nebo leasingů.

Odklad se týká tří po sobě následujících měsíčních splátek a poplatků u zajištěných a nezajištěných úvěrů.

MONETA Money Bank tak klientům odloží tři měsíční splátky a adekvátně prodlouží splatnost úvěru. Dohromady se tak splatnost úvěru prodlouží o 4 měsíce. Výše všech zbývajících anuitních splátek po odkladu zůstane nezměněna s výjimkou poslední splátky, jejíž výše se může lišit. V případě, že je úvěr sjednán s pojištěním, je úvěr pojištěn i při odkladu splátek.

Dokumenty o dočasném odkladu tří splátek jsou připraveny na webových stránkách banky. MONETA umožní odklad splátek všem našim klientům. Takto činíme s vědomím zodpovědnosti a nutnosti našim klientům proaktivně pomoci. Dopadem preventivních opatření budeme zřejmě poškozeni všichni, dodává Tomáš Spurný, předseda představenstva a generální ředitel MONETA Money Bank.

Jak o odklad požádat?

Veškeré formuláře jsou na webové stránce https://www.moneta.cz/odklad-splatek, kde si klient stáhne daný formulář platný pro všechny úvěry – Expres půjčku, Expres Business, konsolidaci půjček, hypotéku, financování středních a velkých firem, financování movitých předmětů a vozidel. 

Vyplněný formulář klient vytiskne, podepíše a následně odešle na e-mail uvedený ve formuláři, přes datovou schránku nebo svému firemnímu bankéři. Prosíme všechny žadatele, aby tyto formuláře zaslali do 10 dnů před datem splátky, od které bude chtít klient splácení odložit. Dokumenty mohou samozřejmě klienti vyplnit s bankéřem na pobočce, doplňuje mluvčí skupiny MONETA Zuzana Filipová

Brand24

Banka se bude snažit zpracovat žádosti do 5 dnů od jejich obdržení. V tomto smyslu bychom nicméně poprosili naše klienty, aby v maximální možné míře využívali pro komunikaci s naší bankou elektronické cesty a digitální kanály. Chceme poskytovat veškerý klientský komfort, zároveň chceme ale také klienty i naše zaměstnance chránit před možnými riziky nákazy, uzavírá Zuzana Filipová. 

MONETA Money Bank také hledá řešení pro odklady splátek na kreditních kartách či tzv. kontokorentních účtech.

Podívejte se na další úlevy spojené s aktuální situací: 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).