Hlavní navigace

MONETA spouští COVID III. O úvěr můžete požádat, i když nejste jejich klienti

29. 5. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos, podle licence: Rights Managed
MONETA Money Bank je další bankou, která se zapojila do programu COVID III, v rámci kterého mohou živnostníci a firmy požádat o úvěr na provozní potřeby.

Celkově je v programu COVID III vládou vyčleněno na záruky 150 miliard korun, díky čemuž mohou být poskytnuty úvěry v celkové výši až 500 miliard korun.

Banka je připravena schválit žádost do druhého dne

MONETA Money Bank podnikatelům nabízí financování jejich provozních výdajů se státní zárukou ve výši 80 %, respektive 90 % v závislosti na velikosti firmy dané počtem zaměstnanců. Již nyní vnímáme výraznou poptávku ze všech segmentů trhu, například v segmentu živnostníků a nejmenších firem jsme v tuto chvíli v aktivním jednání s 1800 zájemci, přičemž výše jednoho úvěru se pohybuje průměrně kolem půl milionu korun, popisuje člen představenstva MONETA Money Banky a šéf divize komerčního bankovnictví Jan Novotný.

Úvěr se zárukou bude v případě COVID III vyřízen standardní formou přímo v MONETA Money Bank. Klienti tak nebudou muset speciálně podávat žádost o záruku na ČMZRB. Zájem o program eviduje banka napříč všemi odvětvími – v 60 procentech se jedná o živnostníky a malé firmy. Těmto klientům je MONETA připravena schválit žádost o financování do druhého dne od dodání podkladů, peníze pak žadatelé obdrží na svůj běžný účet. Čerpáme v tomto ohledu z našich zkušeností, které jsme nabyli v rámci online administrace odkladů splátek, kde se nám náš důraz na digitalizaci bohatě vyplatil. Žádosti o odklady jsme schopni vyřídit do druhého dne a stejný princip nyní uplatníme i v administraci COVID III, dodává Jan Novotný.

O odkladu splátek jsme psali v článku MONETA Money Bank umožní podnikatelům odklad splátek

Jan Novotný dále uvádí, že od Českomoravské záruční a rozvojové banky (ČMZRB) budou mít do konce tohoto roku k dispozici jasně stanovený objem finanční garance, který bude určen pouze pro jimi financované subjekty. Klienti tedy budou mít oproti předchozím programům COVID dostatek času pro podání svých žádostí. My jako banka jsme připraveni v této nelehké době vyjít vstříc s financováním nejenom našim stávajícím, ale i novým klientům, doplňuje.

Content First

O programu COVID III i další pomoci najdete více v článku COVID III má definitivně zelenou. Vláda podpořila také další pomocné programy

Pomohou také předschválené úvěrové rámce

K překlenutí aktuální nepříznivé situace nabízí Skupina MONETA svým klientům kromě programu COVID III navíc financování k okamžitému využití v podobě předschválených úvěrových rámců. Pro české domácnosti je připraveno zhruba 315 tisíc předschválených úvěrových rámců v objemu 79 miliard korun. Dalších 23 tisíc úvěrových rámců v objemu 5 miliard je v tuto chvíli předschváleno pro klienty banky z řad OSVČ. O všechny tyto předschválené úvěry mohou klienti žádat digitálně, tedy buď prostřednictvím internetového bankovnictví, nebo mobilní aplikace Smart Banka.

Daňový portál na Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Potřebujete si rychle spočítat, kolik letos zaplatíte na daních? Zadejte své hodnoty do Daňové kalkulačky pro OSVČ

Nevíte si rady s daňovým přiznáním? Vyzkoušejte interaktivní šablony, které automaticky vyplní daňový formuláře nebo přehled pro pojišťovnu.

Jakou budete mít čistou mzdu v letošním roce? Aktualizovali jsme pro vás Mzdovou kalkulačku

Nejnovější články o daních sledujte v sekci Daňové přiznání, Daně z příjmů, Přehled o příjmech a výdajích.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).