Hlavní navigace

Myší trus, plíseň a špína. Tady jsou odstrašující případy gastro byznysu

Autor: www.isifa.com
Michael Hovorka

Potravinářská inspekce se vrhla na kontroly a nestačila se divit. Uzavřela pekárnu, hospodu i potraviny. Podívejte se na galerie uzavřených provozoven.

Doba čtení: 1 minuta

Z těchto provozoven si podnikatelé vzor brát nesmí. Takový signál posílá Státní zemědělská a potravinářská inspekce prostřednictvím svého informačního webu Potraviny na pranýři.

Dotčené provozovny měly problém především s hygienou a nedostačující údržbou prostor. Pouze v jednom případě byla uzavřena část provozovny, v dalších dvou inspekce uzavřela prostory celé. A v čem podnikatelé chybovali?

Pekárna ČIPEK

Pekárna v Činěvsi byla plná myšího trusu, a dokonce i mrtvých hlodavců. Pekárna měla výrazně zanedbaný úklid a nevhodně skladovala potraviny. Inspekce zde zjistila možné riziko kontaminace potravin. 

Restaurace Na Jíkalce

Plzeňská restaurace Na Jíkalce by se měla poohlédnout po nové kuchařce. Inspektoři museli zavřít kuchyň, protože i zde byl výrazně zanedbaný úklid. Nečistoty byly všude, na podlaze, v regálech i na zdi a kuchyň nedisponovala ani teplou vodou pro dostatečnou hygienu rukou. 

Potraviny – večerka

Tato večerka v Roudnici nad Labem měla problém s myším trusem, hromadami odpadků a nečistotami. Na zákazníky mohla občas vykouknout i živá myš. 

FIN18_tip_v_clanku_Brendl

Anketa

Jsou tuzemští podnikatelé vesměs nepořádní?

Další redakční tip

Jak se vyrábějí chipsy? Podívejte se do rozsáhlé fotogalerie

Jsou výrobky, po kterých český spotřebitel vždycky sáhne. A to i v době, kdy je trendy žít zdravě, omezit sladké a slané. A právě produkt, jehož výrobu si můžete prohlédnout, má mezi ingrediencemi výživovými poradci tolik zatracovanou sůl. Ale taky papriku, bylinkovou sůl a další příchutě.