Hlavní navigace

Myslete na změnu zálohy u zdravotního pojištění. Je třeba ji navýšit už za leden

31. 1. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
V novém roce se změnila výše minimálních záloh na zdravotní a sociální pojištění. Záloha na zdravotko musí být navýšena už za první měsíc roku.

Pro rok 2018 opět narostla výše minimální zálohy na zdravotní pojištění. Aktuálně činí 2024 korun

Jestliže OSVČ platily zálohy nižší, jsou povinny provést změnu a zálohu navýšit. A pozor, už za leden 2018. Splatnost lednových záloh na zdravotní pojištění je do 8. února.

V případě, že podnikateli vyjde po podání přehledů o příjmech a výdajích za rok 2017 částka vyšší, je povinen zálohu opět změnit. 

Brand24

Přehled pro zdravotní pojišťovnu, stejně jako přehled pro ČSSZ, je nutné odevzdat nejpozději do jednoho měsíce od doby, kdy měli podnikatelé podat daňové přiznání. OSVČ bez daňového poradce musí přehledy odevzdat nejpozději do středy 2. května. Pokud OSVČ využijí služeb daňového poradce, musí přehledy podat do středy 1. srpna. Do konce dubna ale musí tuto skutečnost doložit místní správě sociálního zabezpečení a zdravotní pojišťovně.

Na serveru Podnikatel.cz nabízíme přehledy všech zdravotních pojišťoven ke stažení. Některé pojišťovny poskytují jak interaktivní formuláře, tak obyčejné k ručnímu vyplnění.

Přehledy všech zdravotních pojišťoven: 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).