Hlavní navigace

Na berňák dorazilo 2,1 mil. přiznání k dani. Stále je možnost vyhnout se sankcím

6. 5. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Termín pro podání přiznání k dani v listinné podobě vypršel. Kdo ho promeškal, má možnost podat jej později v elektronické podobě. Například přes online úřad.

Letos vybrala finanční správa k poslednímu termínu, tedy pondělí 3. května, kdy bylo možné podat daňové přiznání bez sankcí za pozdní podání, 1 869 147 daňových přiznání od fyzických osob a 256 520 od osob právnických.

Pro zapomnětlivce je tu však ještě možnost využít elektronického podání, pro které platí jiný termín. A to 1. červnaFinanční správa doporučuje využít online finanční úřad, který je k nalezení na www.mojedane.cz. Přihlášení je možné pomocí bankovní identity, občanského průkazu s čipem nebo datovou schránkou.

Jak uvedl úřad pro server Podnikatel.cz, prostřednictvím portálu MOJE daně bylo od jeho spuštění doručeno celkem 42 355 datových zpráv správcům daně. 

Další možností je pověřit podáním přiznání k dani daňového poradce. Zde je lhůta podání ještě delší. A to do 1. července. Nově nemusí být plná moc pro poradce uložena ve standardní 3 měsíční lhůtě u správce daně, ale stačí ji odevzdat až spolu s podáním daňového přiznání 1. července, doplňuje generální ředitelka Finanční správy ČR Tatjana Richterová.

Psali jsme: Kdo musí podat daňové přiznání za rok 2020? A komu se to vyplatí, i když nemusí?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).