Hlavní navigace

Na podání přiznání k dani zbývají 2 týdny. Berňák má na stole téměř polovinu

20. 3. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: www.shutterstock.com, podle licence: Rights Managed
Posledních 14 dnů zbývá na podání daňového přiznání. Fyzické osoby preferují papírovou formu. Formuláře máme ke stažení.

Daňových přiznání k dani z příjmů fyzických osob je odevzdána téměř polovina. Uvádí to finanční správa na svém twittrovém profilu v rámci pravidelných statistik. K 19. březnu ho podalo téměř 738 tisíc fyzických osob a 96 tisíc právnických osob.

Papírové formuláře stále vedou

fyzických osob vedou papírová přiznání k dani z příjmů. Do 19. března bylo podáno téměř 632 tisíc papírových přiznání, tj. 86% z celkového počtu podaných. U právnických osob převažují elektronická podání. 87 tisíc dosud podaných přiznání představuje 91 % z celku.

Posledních 14 dnů na přiznání k dani

Nejzazším termínem na podání přiznání k dani za uplynulý rok je v úterý 3. dubna 2018. Tento termín se týká plátců, kteří nevyužívají služeb daňového poradce. V tento den je také nutné uhradit daň.

Jako každý rok, i letos finanční úřady vychází z běžné praxe, že daňoví poplatníci nechávají svou povinnost na poslední chvíli, a proto v posledních dnech před vypršením nejzazšího termínu podání přiznání k dani rozšíří úřední hodiny. Od pondělí 26. 3. 2018 do čtvrtka 29. 3. 2018 budou moc plátci daně využít otevírací doby od 8:00 do 17:00 hodin a v poslední den lhůty pro podání, tj. v úterý 3. 4. 2018 od 8:00 do 18:00 hodin.

Čtěte také: 5 nejčastějších chyb v daňovém přiznání podle finanční správy

Všechny formuláře na jednom místě

Server Podnikatel.cz nabízí formuláře ke stažení. Využít můžete jak tiskopisy interaktivní, tak tiskopisy k ručnímu vyplnění. Daňové přiznání je možné stáhnout společně s přehledy pro zdravotní pojišťovnu a Českou správu sociálního zabezpečení. K dispozici jsou však taká daňová přiznání samostatně a stejně tak i přehledy o příjmech a výdajích pro jednotlivé pojišťovny. 

Daně x

FORMULÁŘE

PŘEHLEDY O PŘÍJMECH A VÝDAJÍCH

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).