Hlavní navigace

Na ČSSZ s přehledy o příjmech a výdajích můžete i mimo úřední dny

30. 3. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 258398
Po podání daňového přiznání následuje povinnost podat přehled o příjmech a výdajích pojišťovnám a sociálce. Právě OSSZ se chystají rozšířit své úřední dny.

Termín pro podání daňového přiznání se nezadržitelně blíží. Alespoň pro ty daňové poplatníky, kteří si přiznání připravují a podávají sami. Čas mají do středy 1. dubna. Aniž by hrozily sankce za pozdní podání, je nutné podat přiznání k dani do čtvrtka 9. dubna. Kdo využívá služeb daňového poradce, posouvá se mu lhůta na středu 1. července. Nejpozději do 1. dubna však musí tuto skutečnost oznámit a doložit svému příslušnému finančnímu úřadu.

Čtěte také: Jak vyplnit přehled pro ČSSZ za rok 2014 a na co si dát pozor

Podáním daňového přiznání však povinnosti daňových poplatníků nekončí. Jsou také povinni podat přehledy o příjmech a výdajích za rok 2014. Přehled pro ČSSZ se podává nejpozději do jednoho měsíce od doby, kdy měl daňový poplatník podat daňové přiznání. OSVČ bez daňového poradce musí přehledy odevzdat nejpozději do pondělí 4. května. Pokud je využito služeb daňového poradce, musí být přehledy podány do pondělí 3. srpna.

Na sociálku můžete i mimo úřední dny


Autor: 258398

Na ČSSZ s přehledy o příjmech a výdajích můžete i mimo úřední dny.

Okresní správy sociálního zabezpečení v souvislosti s povinností podávat přehledy o příjmech a výdajích rozšiřují úřední dny. Své pokladny pro výběr pojistného na sociální zabezpečení otevřou také ve dnech, kdy není pro veřejnost za normálních okolností otevřeno, a to v úterý 31. března, ve čtvrtek 2. dubna, v úterý 28. dubna a ve čtvrtek 30. dubna 2015, vždy od 9 do 13 hodin.

Čtěte také: Podání Přehledu o příjmech a výdajích pro ČSSZ se blíží. Stahujte tiskopis u nás

Pokladny v uvedených termínech otevřou všechny okresní správy, v Praze všechna územní pracoviště Pražské správy sociálního zabezpečení a v Brně Městská správa sociálního zabezpečení. V hotovosti na pokladnách OSSZ je možné uhradit nedoplatek do výše 10 000 Kč, dodává mluvčí České správy sociálního zabezpečení Jana Buraňová.

Povinnost podat Přehled o příjmech a výdajích mají i ti, kteří vykonávají vedlejší samostatnou výdělečnou činnost, která nezakládá účast na důchodovém pojištění, a rovněž ti, kteří podnikali jako OSVČ pouze po část loňského roku.

Fronty nehrozí ani na berňácích

Své otevírací hodiny rozšíří také finanční úřady. V posledních pracovních dnech lhůty pro podání daňového přiznání, do 1. dubna 2015, budou podatelny všech finančních úřadů a územních pracovišť otevřeny od 8 do 18 hodin.

skoleni_15_4

Více čtěte: Fronty na berňácích snad nehrozí, poslední týden budou mít úřady otevřeno déle

Do vybraných měst a obcí navíc zamíří pracovníci úřadů, aby skrze kontaktní místa usnadnili daňovým poplatníkům podání daňových přiznání, především k dani z příjmů fyzických osob. Seznam míst, včetně termínů, najdou poplatníci na stránkách Finanční správy ČR, doplnila už dříve pro server Podnikatel.cz Petra Petlachová, mluvčí Generálního finančního ředitelství.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).