Hlavní navigace

Na výročí „Vítězného února“ se bude demonstrovat za svobodu a svobodné podnikání

8. 2. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Více než dvacítka občanských iniciativ a podnikatelských asociací chystá v Praze 25. února demonstraci za svobodu, demokracii a svobodné podnikání.

Podle organizátorů hrozí nástup totalitních praktik oligarchicko-bolševických struktur. Demonstrace proběhne 25. 2. 2018 na pražském Václavském náměstí od 13 hodin.

Aby se opět neopakoval „Vítězný únor“

Více než dvacet občanských iniciativ a podnikatelských asociací (například Podnikatelské odbory – Unie podnikatel. a živnost. spolků, Sdružení podnikatelů a živnostníků ČR, Organizátoři petice proti EET, Živnostenská komora českých očních optiků, Sdružení podnikatelů zlínského kraje, Českomoravské sdružení trafikantů, Asociace soukromého zemědělství ČR, nebo Asociace farmářských tržišť ČR ) svolalo na den 70. výročí tzv. „Vítězného února“ demonstraci za svobodu, demokracii a svobodné podnikání.

Jsme přesvědčeni, že lidé jako Andrej Babiš a struktury kolem prezidenta Zemana zneužívají svoji moc pro vlastní prospěch a jsou velkou hrozbou pro demokracii v Česku. Hranice mezi svobodou a totalitou je velmi křehká. Lidé se o tom mohli přesvědčit v roce 1948. Tehdy si také málokdo myslel, že svobodu bolševici udusí, a ani dnes tomu mnoho lidí nevěří, uvedl za organizátory Radomil Bábek.

skoleni_15_4

Demonstrace proběhne 25. 2. 2018 na pražském Václavském náměstí od 13 hodin. Iniciovali ji zástupci občanských iniciativ a podnikatelských asociací. Zúčastní se jí rovněž zástupci některých parlamentních i neparlamentních demokratických stran. Za Konfederaci politických vězňů vystoupí například jednadevadesátiletý bojovník proti nacismu a komunismu František Šedivý. Připraven je také hudební doprovod, zazní písně Karla Kryla a další. Na pořádek na akci budou dohlížet Lidové milice a Pohotovostní pluk Veřejné bezpečnosti. Chceme lidem připomenout, jak křehká svoboda může být. Proto uniformy bolševických mlátiček. Zatím ještě jako recese, doplnil Bábek.

Účastníci demonstrace budou také veřejně hlasovat o nedůvěře vládě jedné strany a svým podpisem mohou stvrdit Únorovou výzvu za svobodu a demokracii – otevřený dopis ústavním činitelům s požadavkem na dodržování demokratických principů v Česku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).