Hlavní navigace

Názory k článku Nabízel jsem státu pomoc s rozvozem vakcín. Nikdo se neozval, říká šéf Liftago

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 3. 2021 9:52

    jan.doskocil

    To je moc pekne, ze si pan majitel dela PR na svoji skvelou sluzbu. Malokdo uz ale vi, ze jizda na platforme Liftago znamena tezce pracovat s lowcost cenami. Liftago funguje jako aukcni portal, takze vysoutezit zakazku znamena drtit nejnizsi nabizenou cenu, coz je casto v prepoctu 9 Kc/km (naklady v Praze jsou u mne 7,20 Kc/km). A toho se odvede Liftagu 20% provize.

    V roce 2021 jedno, zda nekdo jezdi kuryra, logistiku, nebo taxi. Vzdy na tom vydelaji tyto softwarove spolecnosti a ridic je jen otrokem, co to odridi s plnou zodpovednosti.

    Dalsim "benefitem" je, ze kdy se prestanete takove spolecnosti libit, treba pro nejake poruseni jejich pravidel (ktere si vykladaji sami), z hodiny na hodinu vas odstrihnou a jste bez penez. Fantasticke. Vzdyt jde o obchodni vztah, mohou si to dovolit, nejsou tam, zadne vypovedni lhuty. Dnes jezdite, zitra ne.

    Pro ilustraci vyse provizi v prepravnim prumyslu, stav k 1. 3. 2021

    Bolt - provize 25 % + 21 % DPH z te provize, celkem to dela 32,25 % z kazde jizdy pri jejich nizkych cenach pro zakazniky.

    Liftago - provoze 20 %, v logistice vyhrava nejnizsi cena, v taxi je to podle priority zakaznika

    Uber - provize 25 % + 21 % DPH z te provize, celkem to dela 32,25 % z kazde jizdy pri jejich nizkych cenach pro zakazniky.

    Ja pro Liftago jezdil 3 roky, dalsi 2 roky taky pro Bolt a Uber, takze pro vsechny tri dohromady. V praxi jsem byl denne v práci okolo 18 hodin, abych uzivil rodinu. Loni jsem si koupil dodavku, zapojil se do DPD a mam klid. 6-12 hodin PO-PA. Nemusim rozvinovat pred zakazniky cerveny koberec, nemusim se na ne falesne usmivat a nesmet vyslovit vlastni nazor, protoze jinak dostanu spatne hodnoceni a odpoji mne.

    Aplikace taxi netaxi a kuryr jsou pro zakazniky skvele, ale z ridicu delaji otroky pracujici casto za mene nez minimalni mzdu. Ale kdo si to neumi spocitat, at to jezdi, nekdo to musi delat.

  • 1. 3. 2021 11:21

    dalich

    Ty provize máte spočítané špatně.

    Bolt a Uber - pro neplátce DPH je provize 30,25 % (musí to DPH odvést), pro plátce DPH je provize "jen" 25 % (DPH si plátci odečtou).

    Liftago má nyní provizi 20 %, nicméně před krizí mělo rozptyl 13-25 % podle počtu jízd. Dokonalé není, ale má tu konkurenční výhodu, že jejich appka zvládá taxi i logistiku. Aukce má spousta nevýhod, ale já osobně jako výhodu vidím to, že řidič dává nabídku takové ceny, která mu dává smysl. Což v překladu může znamenat, že se často nerozjede, ale je lepší nejet, než jet se ztrátou.

    Zda se to či ono vyplatí si každý musí spočítat sám.

  • 1. 3. 2021 16:55

    Podnikatel23

    Dobrý den p. Doskočile, je možné se s Vámi spojit přes email? Děkuji Marek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).