Hlavní navigace

Nabízíte účtenku s QR kódem? Zajděte si na berňák pro samolepku

3. 7. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
QR kódy na účtenkách mají usnadnit jejich registraci do účtenkové loterie. Pokud se je rozhodnete na účtenky uvádět, zajděte si pro samolepku s logem.

Uvádění QR kódy na účtenkách není pro podnikatele povinné. Mohou se tak svobodně rozhodnout, zda chtějí podpořit snadnější registraci účtenek do Účtenkovky. 

Registrace účtenek pomocí QR kódů má být podle ministerstva financí hotová do několika málo vteřin. Vyslyšeli jsme volání soutěžících po této funkci. Pokud se obchodník rozhodne opatřit účtenku QR kódem, bude pro jeho zákazníka zařazení účtenky do soutěže otázkou několika vteřin, uvedla už dříve ministryně financí Alena Schillerová.

Psali jsme: Registrace účtenky za pár vteřin. Pozvedne čtečka QR kódů zájem o Účtenkovku?

Obchodníci, kteří se rozhodnou na účtenky QR kódy udávat, mohou už nyní vyrazit na finanční úřad a vyzvednout si samolepku s logem Účtenkovky doplněnou o informaci, že v této prodejně zákazník účtenku s QR kódem dostane. Přesně je na samolepce uvedeno: „Naše účtenky mají QR kód“. Samolepku pak mohou obchodníci nalepit na prostor prodejny či její výlohu. 

Samolepky jsou k dispozici zdarma k vyzvednutí na všech pobočkách finančních úřadů nebo si jejich motiv podnikatel může jednoduše stáhnout z internetových stránek Účtenkovky. 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).