Hlavní navigace

Názor k článku Návrh na minimální mzdu ve výši 55 % mzdy průměrné? Jde o ekonomické harakiri od yr - Hm, takže se budeme mít báječně s těmi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 8. 2018 12:54

    yr (neregistrovaný)

    Hm, takže se budeme mít báječně s těmi vyššími mzdami, když jste zároveň pochopil, že se kvůli nim na mnoha místech zdraží. A zdraží se všem, nejen těm, co berou minimální mzdu. Ovšem na jejich mzdy už prostor na zvýšení nebude. Och to bude krásný kraj, všichni platí víc, ti, co měli minimálku dejme tomu platí stejně jako platili. A to nemluvím o těch firmách, kde si nebudou moci dovolit zdražení, takže jednoduše s těma zaměstnancema s minimální (zaručenou) mzdou udělají rychlý konec. Buď jim zvýší úkol, takže fakticky budou makat na hodinu za stejno a nebo je nahradí agenturními pracovníky a přijdou o místo úplně. Zkuste si vygooglit minimální zaručené mzdy odvíjející se od minimální mzdy a bude vám jasno.
    Sociani a komouši kašlou na lidi, je jim úplně putna, jakou mají mzdu, jde jim jen o vyšší odvody do státní kasy, které se zvýší nejen těm, co zvýší minim.mzdy, ale všem, co dělají na částečné úvazky a všem OSVČ. To je jediný důvod této pohádky pro naivní voliče.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).