Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nedaří se vám najít dobré zaměstnance? Běžte jim naproti a buďte vidět od Miloslav Ponkrác - Možná by stálo za to, aby zaměstnance vybíral...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 2. 2019 14:01

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Možná by stálo za to, aby zaměstnance vybíral člověk, který rozumí oboru, který má ten zaměstnanec dělat.

    Mám za sebou spousty humorných příběhů ze setkání s dvacetiletými personalistkami, či lidmi z personálních agentur. Ničemu nerozumějí, takže pouze tupě zkontrolují, jestli zkratky v požadavcích na práci se shodují s tím, co má žadatel v životopise. A vyzkouší vás z angličtiny. Pak už jedou jen podle toho, jak se jim kdo jeví podle řeči těla.

    Ve výsledku tak personalistky zabrání přijetí kvalifikovaného člověka, a zejména na technické obory posílají ty, kteří podle řeči těla a dokonalého vyjadřování projdou. Tedy technik musí projít nekvalifikovaným personalistou, který nedokáže posoudit jeho kvality a vybírá naprosto nevhodné lidi.

    Už jako klišé se opakuje, že pokud jsem šel přes personalisty, měl jsem problém se do práce dostat. Pokud jsem je obešel, a přihlásil se přímo, výběrová řízení jsem s přehledem vyhrával. Před cca 15 lety mě to přestalo bavit. Když české firmy chtějí takto přicházet o lidi, pracuji od té doby pro zahraničí. Tam si mě velice váží, a spokojenost na obou stranách.

  • 13. 2. 2019 22:47

    P2010 (neregistrovaný)

    Možná by stálo za to, aby zaměstnance vybíral člověk, který rozumí oboru, který má ten zaměstnanec dělat

    Jenže to dnes není moderní :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).