Hlavní navigace

Srovname.cz: Na internetu slevy až 50 %

14. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Lednové slevy zahltily Českou republiku. Kamenné i internetové obchody hlásí slevy až několik desítek procent. Na internetu je k dispozici zboží se slevou až 50 %. Internetoví prodejci tak stahují svoje marže na minimum. Důvodem je končící sezona a příprava nových produktových řad výrobků.

Obchodníci se každoročně na začátku roku zbavují většiny výrobků. Potřebují totiž vyprodat sklady. Již dávno neplatí, že internetový obchod nemá zboží na skladě. Velké internetové obchody dnes disponují sklady v hodnotě desítek milionů korun, říká ředitel projektu Srovname.cz David Folprecht.

Jak upozorňují sami internetoví obchodní, lednové slevy a jejich výši nenastavují plošně. Výše slev je upravena a stanovena pro jednotlivé produkty, případně kategorie produktů. Atraktivitu slevy nastavujeme na základě různých ukazatelů, které jsou převážně doprodání loňských modelů, snížení skladových zásob či zatraktivnění nabídky koncovému spotřebiteli, kdy reagujeme na ceny konkurence, doplnila Andrea Zavadilová z internetového obchodu Eproton.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).