Hlavní navigace

Některé trhy klesají i přes schválený záchranný plán

6. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Americká Sněmovna reprezentantů schválila stabilizační plán. I přes to některé trhy dále oslabují.Plán, který má uklidnit situaci na finančních trzích byl schválen i americkou Sněmovnou. Tento krok uvítali nejen obyvatelé USA, ale i Evropa.

Zde se totiž začaly projevovat příznaky krize, která se z Ameriky přelévá do zbytku světa. Některé evropské země tak apelovaly na USA, aby byl plán bezodkladně schválen a zabránilo se dalšímu šíření nejistoty ve finanční trhy. Ty, jak všichni doufají, by se mohly přestat dále propadat. Euforie, kterou někteří po schválení plánu očekávali, však nepřišla. Všichni spíše vyčkávavě pozorují, zda skutečně ekonomice pomůže.

Například asijské trhy během dnešního dne i nadále oslabují. Japonské indexy klesali na několikaletá minima, ztrácel i trh v Šanghaji, Hong Kongu, Jižní Koreji či na Tchajwanu. Lidé v těchto zemích se začínají obávat dopadů krize a trhy následují celosvětový vývoj. Nejméně klesaly indické akcie a to spíše z obav o zahraniční investice a účinky amerického záchranného balíku. Čtěte více: Krize od počátku až do současnosti

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).