Hlavní navigace

Někteří obchodníci stále nabízí cashback za starých podmínek

31. 7. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Před měsícem se sice změnila pravidla cashbacku, někteří obchodníci ale tuto službu stále nabízí postaru.

Už před spuštěním navíc podnikatelé upozorňovali, že pro ně cashback přestává dávat smysl a že změny mohou přinést to, že jim bude chybět hotovost.

Čtěte také: Nová pravidla pro cashback připravila obchodníky o jediný profit z této služby

Někteří obchodníci jedou postaru

Přestože banky již na začátku červenci připravily vše na to, aby začala platit nová pravidla pro cashback, zdaleka ne všude už nové podmínky platí. Někteří obchodníci, například Albert, Penny Market nebo Žabka, nabízí cashback stále postaru. Tedy že si zákazník může při platbě vybrat maximálně 1500 korun, musí však zároveň uskutečnit nákup v minimální výši 300 korun. Podle nových pravidel by přitom mělo jít vybrat až 3000 korun a limit pro výši nákupu má činit jen 1 korunu.

Jak upozornil server Měšec.cz, na vině jsou samotní obchodníci. Na obchodech Žabka nyní probíhá finální testování a služba bude spuštěna na všech obchodech v příštích týdnech, říká Václav Koukolíček, mluvčí prodejen Žabka. V Penny dosud ke změnám ve službě cashbacku nedošlo s tím, že zvažujeme všechny alternativy a k rozhodnutí ve vztahu k této službě by mělo dojít v nejbližší době. O tom budou zákazníci včas informováni, říká Monika Lebedová, mluvčí Penny Market.

Čtěte více na Měšec.cz: Změny u cashbacku mají zpoždění. Až 3000 korun jen tak někde nedostanete

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).