Hlavní navigace

Neplatiči daní mohou přijít téměř o cokoli, třeba i o boty

12. 7. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Pokud si podnikatel nepohlídá své daňové povinnosti, může docela snadno přijít o svůj byznys. Aktuálně se podobný případ stal prodejci obuvi. Tu teď berňák nabízí v dražbě.

Už je to více jak dva roky, co Finanční správa ČR spustila elektronické dražby exekučně zabavených věcí. Díky aplikaci elektronických dražeb se dostanou zájemci k zabaveným věcem odkudkoliv. 

Mnohdy se v nich nabízí zajímavé kousky. Lidé tak kvůli neplnění svých daňových povinností přichází jak o movité, tak i nemovité věci. Psali jsme: V dražbě finančáku jsou teď k mání dvě pole

Aplikace elektronických dražeb

Aktuálně se teď v dražbě nabízí obuv. Podnikatel, který neplatil daně, přišel o více jak 25 tisíc párů tenisek, balerín a polobotek. Ty bude berňák dražit 22. července v online dražbě.  

Jak se do dražeb zapojit? 

Pro přihlášení se do elektronické dražby jako dražitel je nutné zřídit uživatelský účet. 

  • v aplikaci elektronické dražby vyplníte a odešlete žádost o zřízení uživatelského účtu,
  • poté je nutné provést ověření identity, které můžete učinit elektronicky zasláním žádosti o ověření identity prostřednictvím aplikace Elektronické podání (EPO) s připojeným uznávaným elektronickým podpisem nebo ověřené prostřednictvím přihlášení se do datové schránky nebo osobně na finančním úřadě,
  • s pomocí uživatelského jména a jednorázového hesla, které obdržíte na e-mailovou adresu uvedenou v žádosti, se přihlásíte k aplikaci elektronické dražby, provedete změnu hesla a přihlášením se ke konkrétní dražbě se stanete pro tuto dražbu dražitelem.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).