Hlavní navigace

Neplatil daně, přišel o obrazy. Získejte v dražbě finančáku Gotta nebo Kodeta

9. 9. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Dražba obrazů exekučně zabavených neplatičům daní nabízí celou řadu skvostů. Získat můžete třeba reprodukci obrazu Karla Gotta nazvaného Dej nám sen spánku.

V souvislosti s dražbami exekučně zabavených věcí informovala finanční správa v minulém týdnu o novém způsobu. Zájemcům tak aukce umožňuje online. Psali jsme v článku Berňák zavádí nový způsob dražeb věcí zabavených v rámci daňové exekuce

Online aukce zatím ne všude

Od začátku září je nová aplikace APED určená pro dražby nařízené Finančním úřadem pro Středočeský kraj. Od 1. ledna 2020 předpokládá Finanční správa ČR rozšíření tohoto způsobu dražby na všechny finanční úřady. Účast zájemců o elektronické dražby ale už nyní není omezena např. bydlištěm. Uživatelský účet si budou moci zřídit jak osoby fyzické, tak osoby právnické.

Aktuálně dražba finančáku nabízí umění. Zájemci si mohou přijít k reprodukci slavného obrazu Karla Gotta nebo olejomalbě Kristiána Kodeta, Bohumila Dvorského, Jiřího Havlíčka. Dražba obrazů se koná 17. září 2019 a pořádá ji Finanční úřad pro Jihomoravský kraj na pracovišti v Břeclavi.

Takové obrazy nedražíme každý den, reprodukce obrazu dokonce nese přímo na plátně mistrovo vlastnoruční věnování. S ohledem na sběratelskou hodnotu a zvučnost jmen autorů lze očekávat pestrý průběh dražby, komentuje Martin Komárek, ředitel finančního úřadu pro Jihomoravský kraj.

Co dalšího přinesl uplynulý týden na serveru Podnikatel.cz? 

Petr Šilhánek začal podnikat po letech manažerské praxe v nadnárodní firmě. A nejdřív šel do učení. Teď mluví o truhlařině 4.0 a za budoucnost považuje roboty. Dvacet let chodil do práce v kravatě. Pak se vyučil a teď podniká v truhlařině

Od prosince se mění mýtný systém a dosavadní mikrovlnnou technologii nahradí satelitní systém. Pro podnikatele to znamená některé povinnosti. Od mikrovln k satelitu. Co změna mýtného systému znamená pro podnikatele?

V Česku podniká nejvíce OSVČ v historii. Na rekordním zápise však mají zásluhu především podnikatelé působící na vedlejšák. V Česku působí nejvíce OSVČ v historii, mohou za to podnikatelé na vedlejšák

skoleni_15_4

Vyšetření či ošetření bylo nutné provést v pracovní době, ale v nejbližším zdravotnickém zařízení mají plno. Má zaměstnanec nárok na placené volno? Co v mzdové praxi znamená vyšetření v „nejbližším zdravotnickém zařízení“?

Novelu daňového řádu sice ministerstvo prezentuje jako proklientskou, ve skutečnosti však obsahuje i opatření, která podnikatelům uškodí. Co se od ministerstva o „proklientském daňovém balíčku“ nedozvíte?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).