Hlavní navigace

Neplatili daně, přišli o majetek. V dražbě finančáku jsou teď k mání dvě pole

3. 6. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos, podle licence: Rights Managed
Už nějaký ten pátek nabízí finanční správa možnost dražit zabavené věci od neplatičů online. Aktuálně je možné pořídit si v dražbě pole.

Finanční správa spustila před dvěma lety elektronické dražby exekučně zabavených věcí, postupně je rozšiřovala do dalších krajů. Díky aplikaci elektronických dražeb se dostanou zájemci k zabaveným věcem odkudkoliv. 

V elektronické dražbě finanční správy se nachází celá řada věcí, od nemovitých po movité. Jde o majetek poplatníků, kteří dlouhodobě odkládali nebo vůbec neplnili své daňové povinnosti. Majetek jim byl proto finančním úřadem zabaven.

Finanční úřad teď na svém twitterovém profilu vtipně informuje o možnosti vydražit si pole: Kus pole má, kus pole má a novou novou almaru! Almary ne, ale dvě pole nabízí finanční úřad v dražbě.

Jak se do dražeb zapojit? 

Pro přihlášení se do elektronické dražby jako dražitel je nutné zřídit uživatelský účet. 

  • v aplikaci elektronické dražby vyplníte a odešlete žádost o zřízení uživatelského účtu,
  • poté je nutné provést ověření identity, které můžete učinit elektronicky zasláním žádosti o ověření identity prostřednictvím aplikace Elektronické podání (EPO) s připojeným uznávaným elektronickým podpisem nebo ověřené prostřednictvím přihlášení se do datové schránky nebo osobně na finančním úřadě,
  • s pomocí uživatelského jména a jednorázového hesla, které obdržíte na e-mailovou adresu uvedenou v žádosti, se přihlásíte k aplikaci elektronické dražby, provedete změnu hesla a přihlášením se ke konkrétní dražbě se stanete pro tuto dražbu dražitelem.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).